Objavljeno u Vijesti, 31.10.2018.

Završena izgradnja ograde na Gradskom groblju u Vinkovcima

Gradonačelnik Ivan Bosančić danas je posjetio vinkovačko Gradsko groblje gdje je završena izgradnja ograde sa stražnje strane groblja.

Vinkovačko Gradsko groblje odskora je cijelo ograđeno te tako i bolje zaštićeno od neželjenih i neprimjerenih događanja. Ovih je dana, naime, završena izgradnja ograde sa stražnje strane groblja, a kako je posao obavljen danas je provjerio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“I brojni su građani apelirali, a i sami smo to znali, kako je nužno ograditi cijelo groblje jer su se događali određeni izgredi, a i zbog samih susjeda ovdje mislimo da je to dobar potez. Izgrađeno je gotovo 600 metara ograde, uređen je pješački ulaz, uskoro će biti uređena i pješačka staza, a u planu je i postavljanje video nadzora. Sve s ciljem da se i s ove strane na groblje može lijepo i kulturno ući i da se podigne razina sigurnosti jer svi znamo da je s grobova znalo nestajati ono što bi građani donijeli, pogotovo u ovo vrijeme. S ogradom i s video nadzorom svih ulaza to će biti onemogućeno”, istaknuo je Bosančić.

Direktor GTG-a Elvis Kovačević istaknuo je kako je ograda građena kroz nekoliko godina, dio po dio, u skladu s financijskim mogućnostima. “Na kraju nam je preostalo ovih završnih 580 metara, koji su izgrađeni sada uz pomoć Grada Vinkovaca te su postavljene i dvije kapije na pješačkom ulazu za građane i na našem službenom ulazu. I sada se možemo pohvaliti da napokon, nakon svih ovih godina, imamo zatvoreno groblje”, istaknuo je Kovačević.

Gradonačelnik Ivan Bosančić ovom je prilikom podsjetio kako je za sutra, na blagdan Svih Svetih, Grad u suradnji s Poletom osigurao besplatan prijevoz do groblja te pozvao građane da iskoriste ovu mogućnost kako bi prometna gužva oko groblja bila što manja.

Linija iz Vinkovačkog Novog Sela, podsjetimo, prometuje po važećem redu vožnje s tim da prva linija kreće u 7:30 sati, a zadnji povratak s groblja je u 17:20 sati. Ostali polasci s rubnih dijelova grada organizirani su od 8:30 sati, a zadnji povratak je u 17:00 sati.