Objavljeno u Vijesti, 14.11.2019.

U prosincu božićnice za vinkovačke umirovljenike

U maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi grada Vinkovaca na kojoj je donesena odluka o isplati božićnica vinkovačkim umirovljenicima. Isplata božićnica počet će iza 9. prosinca.

Prijedlog odluke o isplati božićnica prezentirao je predsjednik Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi grada Vinkovaca Marinko Lukenda koji je istaknuo kako će isplatom božićnica ukupno biti obuhvaćeno 1886 umirovljenika.

Prvi cenzus je do 1.000 kuna mirovine, a iznos božićnice je 400 kuna, drugi cenzus je od 1.001 do 1.500 kuna, a iznos božićnice je 300 kuna, treći cenzus je od 1.501 do 2.000 kuna, a iznos božićnice je 200 kuna.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić istaknuo je kako je riječ o nastavku provođenja jedne od mjera usmjerenih na umirovljenike, a cilj je Grada u dogledno vrijeme obuhvatiti i veći broj umirovljenika. “Žao nam je što još ove godine nismo mogli proširiti taj program, ali svakako ćemo gledati da već sljedeće godine on bude širi i obuhvati više umirovljenika, a u konačnici svakako bi bilo dobro svim umirovljenicima pomoći. Ipak, nadamo se kako ćemo i s ovim malim skromnim poklonom uljepšati određenom broju umirovljenika Božić i olakšati im jedan mali dio troškova u tom pogledu”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić, koji je ovom prilikom i najavio kako će isplata božićnica početi iza 9. prosinca.

Gradonačelnik Bosančić istaknuo je i kako Grad nastavlja s potporom programima umirovljenika koji su bili i do sada te izrazio zadovoljstvo novim idejama koje se bude, a iz kojih se onda kreće i u velike projekte koji mogu značajno doprinijeti kvaliteti života umirovljenika. Jedan takav projekt usmjeren prema EU sredstvima, moglo se čuti, pokrenuli su zajednički Grad, Agencija za razvoj grada Vinkovaca VIA i Gradska udruga umirovljenika Vinkovci. Kako je pojasnio predsjednik ove udruge Ivan Colarić riječ je o projektu “Aktivni u starosti” kojemu je cilj okupiti još više umirovljenika, proširiti postojeće programe i sadržaje te uvesti niz novih aktivnosti.