Objavljeno u Vijesti, 14.10.2019.

Susreti s građanima u Novom Selu i Vrtnom naselju

S današnja dva susreta s građanima, u mjesnim odborima Vinkovačko Novo Selo i 12. redarstvenika, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa svojim suradnicima završava ovogodišnji niz javnih tribina pod nazivom “Zajedno za bolje sutra”. Susreti su to s građanima pokrenuti prošle godine, a kako su se pokazali vrlo učinkovitim i korisnim, odlučeno je da javne tribine u svim mjesnim odborima pred kraj godine postanu redovita praksa i prilika za sagledavanje onoga što je učinjeno u proteklih godinu dana te isticanje onoga što su još potrebe u pojedinim dijelovima grada.

Uoči tribine u Vinkovačkom Novom Selu gradonačelnikn Bosančić je istaknuo: “Danas nam je zadnji dan ovogodišnjeg niza tribina koji završavamo u Novom Selu i Vrtnom naselju. Želja nam je da dobijemo dodatne informacije kako bi mogli u sljedećem proračunu i u ovim mjesnim odborima ostvariti što više potreba koje građani imaju. I u Novom Selu i u Vrtnom naselju prezentirat ćemo što smo radili u proteklih godinu dana na području ova dva odbora. Bilo je tu dosta stvari, međutim, potreba je, naravno, uvijek više. Ovdje u Novom Selu možemo istaknuti uređenje dječjeg igrališta i Doma kulture, ali i radove na kanalizacijskoj mreži, a što je bio problem koji je dugo tištio Novoselce”. 

Uzimajući u obzir sve ono što je imao priliku čuti u pojedinim kvartovima, ovisno o stupnju uređenja pojedinih dijelova grada, najčešće isticani problemi su vovodovodna i kanalizacijska mreža, ceste, staze… “To su neke osnovne stvari koje kontinuirano rješavamo u svim mjesnim odborima, ali ono što smo također mogli vidjeti to je da su u fokusu djeca i standardi koje moramo zadovoljiti za djecu, od sigurnosti u prometu, pa i ovim putem apeliram sve vozače da puste malo nogu s gasa i paze na naše male sugrađane, pa do dječjih igrališta, škola i svih onih potreba koje naša djeca imaju”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.