Objavljeno u Vijesti, 18.04.2018.

“Od Đurđeva do Markova”

Kraj kapele Uzašašća Gospodnjega na Borincima održana je konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Ivan Bosančić, tajnik Udruge “Naši Borinci” Robert Rihtar i predsjednica KK “Eohippus” Marijana Ač Rapčan najavili manifestaciju “Od Đurđeva do Markova”, a koja će se održati od 22. do 25. travnja.

“Ovo je peta godina kako Udruga” Naši Borinci” organizira ovu manifestaciju kojom su oživljena dva gotovo izumrla običaja, a radi se o blagoslovu konja o Jurjevu i blagoslovu polja o Markovu.”, rekao je tajnik Udruge Naši Borinci Robert Rihtar.

“Pozivam sve građane Vinkovaca i sve goste da posjete manifestaciju od Đurđeva do Markova te da nazoče svetoj misi, kao i blagoslovu konja i polja. Riječ je o događaju koji svake godine privlači sve veći broj ljudi. Zahvaljujem udrugi Naši Borinici koji iz godine u godinu ovu manifestaciju vrlo dobro organizira. Doprinos grada Vinkovaca je u organizacijom dijelu, a i ubuduće ćemo se odazivati te biti dio organizacije ove manifestacije.”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

“Ova manifestacija je za nas konjogojce izuzetno značajna, a radi o jako lijepom početku sezone kako bi nam, nakon blagoslova, naši konji cijele sezone bili zdravi i služili svojoj svrsi u konjogojskim udrugama i klubovima”, rekla je Marijana Ač Rapčan, predsjednica KK “Eohippus” dodavši kao se ove godine očekuje oko 40 jahača.