Objavljeno u Vijesti, 29.01.2020.

Nastavak radova na uređenju gradskih ulica

Zahvaljujući izrazito toploj i suhoj zimi radovi na komunalnoj infrastrukturi u Vinkovcima teku bez zastoja, pa je tako krajem prošle godine uređeno parkiralište iza Zavoda za zapošljavanje, baš kao i ono kod Centra za socijalnu skrb, a trenutno su u tijeku i radovi na uređenju nogostupa i kolnika u ulicama u kojima je to najpotrebnije. Iz Istarske ulice strojevi su se tako preselili u ulicu Ivana Gorana Kovačića, gdje su upravo završeni radovi na rekonstrukciji pješačkih staza.

“Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima možemo održavati tempo radova kakav smo imali i jesenas i drago mi je da je sada i ova ulica uređena na odgovarajući način, s novim stazama i novim drvoredom. Breze koje smo do nedavno tu imali stvarale su mještanima probleme i zato smo odlučili ukloniti ih i na njihovo mjesto posaditi prikladnija stabla koja neće smetati niti u prostoru, niti za zdravlje građana, kao što je to bio slučaj s brezama koje su prilično alergene. Sljedeća je na redu Nazorova ulica gdje također imamo problem s pješačkom stazom koji moramo otkloniti”, istaknuo je prilikom današnjeg obilaska ove ulice gradonačelnik Ivan Bosančić.

Napomenuo je ovom prilikom i da ovo nije kraj ulaganjima u komunalnu infrastrukturu jer postoji još dosta ulica u kojima su nužni ovakvi zahvati. “Radit ćemo prema planu, dakle iz središta grada polako ćemo se širiti prema ostalim dijelovima, a kako bi sve ulice doveli u odgovarajuće stanje”, poručio je gradonačelnik.