Objavljeno u Vijesti, 03.04.2019.

Nastavak obnove središnjeg vinkovačkog parka

U središnjem vinkovačkom parku intenzivno se radi na rekonstrukciji staza. Dio je to projekta cjelovite obnove parka koja je započela prošle godine, a ukupna vrijednost komunalnih radova je oko 3 milijuna kuna. U parku je danas bio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima, koji je kazao kako je završetak svih radova planiran do početka srpnja, kada će park zasjati punim sjajem.

“S prvim danima travnja krenuli smo u obnovu staza i fontane kako bi negdje s 1. srpnjem dobili park u konačnici završen. Jesenas se radilo na obnovi drveća, a nove sadnice već su lagano krenule zelenjeti. Očekujem kako će park, uz nove staze, obnovljeno drveće i travnjake, sustav navodnjavanja, novu komunalnu opremu, kao i obnovljeni spomenik Svetog Trojstva, na kojemu su također nastavljeni radovi, zasjati jednim novim sjajem i biti puno ugodniji za boravak građanima”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić zamolivši građane za strpljenje do dovršetka radova.

Idejno rješenje rekonstrukcije parka radila je krajobrazna arhitektica mr.sc. Ivanka Mlinarić iz Zagreba. Nakon što su uklonjena bolesna i oštećena stabala posađeno je 35 novih stabala, 20 sadnica pitomog kestena, 2 lipe, 2 sadnice običnog javora te 11 sadnica ukrasnog javora koji će činiti drvored ispred zgrade Hrvatskih šuma, Župnog ureda i crkve Sv. Euzebija i Poliona. Već ranije izmješteni su pojedini komunalni objekti iz parka, a trenutačni radovi uz rekonstrukciju staza obuhvaćaju i rekonstrukciju cjevovoda te obnovu fontane.

Uz ove komunalne radove u središnjem parku nastavljeni su i radovi na obnovi spomenika Svetog Trojstva, a prošle godine postavljen je i spomenik banu Josipu Šokčeviću koji je dodatno upotpunio vizuru parka i središta grada.