Objavljeno u Vijesti, 23.12.2019.

Milijun i 800 tisuća kuna za 259 studenata

U Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima danas su uručeni Ugovori o stipendiraju koje je primilo ukupno 259 studenata. Radi se o još jednom ulaganju Grada Vinkovaca u mlade ljude koje je doseglo iznos od milijun i 800 tisuća kuna.

„Iskoristili smo ovo blagdansko vrijeme kad su studenti u gradu da potpišemo ugovore o stipendijama. Volim se s time pohvaliti jer mislim da je odlična stvar da imamo 259 stipendista i da su svi oni koji su udovoljavali uvjetima i koji su bili vrijedni i marljivi dobili stipendije. Sad smo na brojci od milijun i 800 tisuća kuna koje smo usmjerili prema studentima. Oni su naša budućnost, to su ljudi koji bi u budućnosti trebali nositi grad, donositi dobre ideje, raditi na promociji, na unaprjeđenju našega grada i smatram da je ovo jedna investicija koja će se sigurno u budućnosti isplatiti“, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je kako je ključna stvar vratiti studente po završetku studija u Vinkovce, da ovdje rade svoje poslove i kroz različite grane doprinose razvoju Vinkovaca. „Želja nam je da oni u budućem vremenu razvijaju grad, da budu vinkovačka snaga koja će nositi grad i razvijati ga u pravom smjeru“.

Mjesečni iznos stipendije iznosi 700 kuna, a stipendija će se isplaćivati u 10 jednakih obroka.