Objavljeno u Vijesti, 20.02.2019.

MeetUS inicijativa

Konstruktivan razgovor vodili su danas gradonačelnik Ivan Bosančić i delegacija Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, koju je gradonačelnik primio u sklopu MeetUS inicijative. Veleposlanstvo je trenutno u obilasku naše županije gdje održavaju niz raznih aktivnosti kako bi se predstavili te upoznali s lokalnim potrebama.

U sklopu MeetUS inicijative, nekoliko skupina koje čine američki i hrvatski predstavnici obići će svih 20 hrvatskih županija kako bi se upoznali sa stanjem i pronašli načine za suradnju. Partnerstvo između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država već je dugi niz godina na jednoj korektnoj razini, surađujemo na mnogim razinama i cilj je promovirati ovu lijepu suradnju i poslovanje te pokušati popraviti sve ono što možda i ne funkcionira.

Jedan od prioriteta na kojemu će raditi je poduzetništvo, a iz Veleposlanstva nam govore kako će pokušati napraviti sve što mogu da poboljšaju poduzetničku klimu u Hrvatskoj koja bi mogla privući još američkih ulagača, ali i ulagača iz drugih zemalja. Vrlo su pozitivni, uzbuđeni te smatraju kako Hrvatska i Vinkovci imaju puno toga za ponuditi.

“Zahvalio bih se svima iz Veleposlanstva koji su iskazali želju da upoznaju naš kraj, da im se možemo na najbolji mogući način predstaviti i da možda pokrenemo i nekakve nove projekte. Mislim da smo ovim sastankom posijali jedno sjeme koje će u budućnosti rezultirati gospodarskim projektom u gradu. Na tom tragu ćemo raditi na svim budućim sastancima”, istaknuo je Bosančić.