Objavljeno u Vijesti, 17.05.2019.

Državno prvenstvo šumara u tenisu

Večeras je u prostorijama Teniskog kluba Vinkovci otvoreno Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije. Ovo natjecanje, dvadeseto po redu, okuplja igrače zaposlene u Hrvatskim šumama, ali i u raznim drugim tvrtkama.

“S ovim natjecanjem započeli smo sad već davne 2000. godine, a upravo u tim počecima plan nam je bio da se ono seli po Hrvatskoj, odnosno da svake godine drugi grad bude domaćin. Međutim, na inzistiranje kolega iz drugih mjesta, koji su tvrdili da mi ovdje ipak imamo najbolje uvjete za organizaciju jednog ovakvog natjecanja, turnir je ostao u Vinkovcima do današnjih dana. Svi koji nas posjete uvijek su zadovoljni i uvijek se rado vraćaju u naš grad. Ove godine na turniru sudjeluje 52 igrača, koji se natječu u dvije jakosne skupine kod muškaraca, a imamo i turnire dama i parova, sve zajedno 80-ak igrača i igračica”, pojasnio nam je predsjednik organizacijskog odbora ovogodišnjeg natjecanja Marko Majstorović.

Voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci Damir Dekanić pozdravio je kolege, istaknuvši važnost ovakvih okupljanja i druženja šumara. “Šumari ovo natjecanje u Vinkovcima igraju dugi niz godina i ono je već postalo tradicionalno. Pamtimo dobre godine kada je sudjelovalo preko 100 igrača i igračica i upravo na te brojke se želimo i vratiti. Drago mi je što su s nama svake godine i naši gosti, odnosno kolege iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, jer ovo je i zamišljeno kao jedno kvalitetno druženje unutar struke”, rekao je Dekanić. Sve prisutne pozdravio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, naglasivši da je upravo ovaj naš kraj centar šumarstva Hrvatske i ovog dijela Europe, pa je i logično da se ovakvi susreti šumara održavaju baš u Vinkovcima. “Lijepo je ovdje vidjeti šumare iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja, koji će ovom prilikom izmijeniti iskustva i o svojoj struci porazgovarati u jednom neformalnom druženju, a nadam se i kući ponijeti lijepe uspomene iz Vinkovaca”, poručio je gradonačelnik.

Inače, kvalifikacijski dvoboji turnira odigrani su danas, dok su pak oni glavni na rasporedu tijekom cijelog sutrašnjeg dana.