Objavljeno u Vijesti, 19.12.2018.

Božićna čarolija uz FA Lisinski

Blagdanskoj čaroliji koja već nekoliko tjedana vlada Vinkovcima pridružio se i Folklorni Ansambl Lisinski. I ove godine organizirali su već tradicionalni Božićni koncert koji je večeras u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” okupio brojnu vinkovačku publiku koja je uživala u bogatom programu.

Koncert su započeli najmlađi članovi folklornih sekcija i publici su sa zadovoljstvom pokazali što su oni to sve naučili plesati i pjevati. Dječje skupine FA Lisinskog izvele su dramsko scenski prikaz dočeka Božića, a predstavile su se plesovima Slavonije te starih Splitskih plesova. Prva postava pokazala je Bunjevačko momačko nadigravanje i Bosansku poskočicu Linđo. Osim plesnih skupina, na koncertu je nastupio i bend Dvije Duše te Tamburaški sastav Slavonski suton. Cijela večer zaokružena je zajedničkom izvedbom pjesme “Zvončići”.

Koncertu je nazočio i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je, uz voditelja Prve postave Danijela Šotu, rekao par uvodnih riječi. “Lisinski je jedna vrijednost grada Vinkovaca, udruga koja čini naš grad centrom tradicijske kulture, jer je kroz Lisinski i kroz naše KUD-ove prošao velik broj građana koji su učinili Vinkovce takvima kakvi jesu. Zato im hvala na njihovom svesrdnom angažmanu, na njihovom doprinosu da Vinkovci budu u Hrvatskoj prepoznatljivi po folkloru i po svemu onome što jesu danas”, rekao je gradonačelnik.