Objavljeno u Vijesti, 27.09.2019.

Besplatan prijevoz za srednjoškolce

Iz Grada Vinkovaca pozivaju sve redovite učenike srednjih škola da se prijave za ostvarivanje prava na su/financiranje troškova javnog linijskog autobusnog gradskog prijevoza. Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti redoviti učenici/ce srednjih škola na području grada Vinkovaca s prebivalištem u gradu Vinkovcima. Sufinanciranje troškova prijevoza učenika srednjih škola utvrđuje se za razdoblje od 01. listopada 2019. do 30. lipnja 2020. godine.

“Danas smo zaključili ugovor s Poletom po kojem će svi srednjoškolci s područja grada imati pravo na besplatan gradski prijevoz, odnosno Grad će financirati mjesečnu kartu u iznosu od 150 kuna, dok će Polet odobriti popust za preostalih 70 kuna, tako da je na kraju autobusna karta za učenike potpuno besplatna. Roditeljima učenika s Jošina i s Trbušanaca, do kojih autobusi ne dolaze, mjesečno će na račune biti isplaćeno 150 kuna, a u vidu pokrića dijela troškova”, ističe gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodaje i da će Grad sufinancirati prijevoz učenicima koji putuju u srednje škole u Vinkovcima okolna mjesta. Tom prilikom mjesečnu kartu država financira sa 75%, učenik u istoj sudjeluje sa 100 kuna, dok preostali iznos sufinanciraju Grad i Županija s po 50%.

Prijavni obrazac roditelji mogu pronaći na stranicama Grada www.grad-vinkovci.hr ili preuzeti u Upravnom odjelu društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca, Kralja Zvonimira 1, soba broj 7/2, kao i na šalteru autobusnog prijevoznika Polet Vinkovci, Kralja Tomislava 1. Za sve upite i dodatne informacije mogu se obratiti i na email adresu drustvene@vinkovci.hr ili telefon 032 493 305.