Objavljeno u Vijesti, 18.03.2019.

50 novih radnih mjesta

U Maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima danas su Ugovor o kupoprodaji potpisali ministar Goran Marić u ime Ministarstva državne imovine i Jurica Lovrinčević predsjednik Uprave tvrtke Pevec d.d. Temeljem ovoga ugovora tvrtka Pevec dolazi i u Vinkovce gdje bi sljedeće godine u ovo vrijeme trebala otvoriti svoj 26 trgovački centar u Hrvatskoj. Tvrtka Pevec, naime, u Vinkovcima je od države kupila zemljište na izlazu iz Vinkovaca prema Rokovcima. Riječ je o nešto manje od 20.000 m2 zemljišta na kojemu će kroz godinu dana biti sagrađen novi centar Peveca veličine 5.000 m2. Investicija je to vrijedna 40 milijuna kuna, a omogućit će zapošljavanje 50 ljudi uz minimalnu plaću od 5.000 kuna neto. Kupcima će biti ponuđeno preko 40.000 artikala odnosno sve ono što Pevec i inače ima u svom asortimanu.

“Pevec se kao tvrtka s dvije tisuće zaposlenih trudi svojim zaposlenicima dati razlog da budu dobri radnici i da radeći za Pevec ostvare svoje snove. Mislim da ne treba ići van jer u Hrvatskoj ima dobrih firmi u kojima se može raditi i zaraditi za svoju egzistenciju. Naša odluka o podizanju neto minimalne plaće na 5.000 kuna u našim trgovinama za naše trgovce, skladištare i vozače već je donesena i od 1. siječnja sljedeće godine svaki zaposlenik Peveca koji radi u maloprodaji imat će minimalnu plaću 5.000 kuna pa je to ono što čeka i naše buduće zaposlenike u Vinkovcima“, istaknuo je Jurica Lovrinčević.

Ministar Goran Marić istaknuo je kako je ovo samo jedan u nizu ugovora na dobrobit više strana, u ovom slučaju države, tvrtke Pevec, grada Vinkovaca i novih zaposlenika.

“Sretan sam danas jer nešto što je bilo mrtvo postaje mjesto života, mjesto gradnje. Sretan sam da nam je natječaj uspio jer će 2 milijuna kuna ići će u prihod državnog proračuna, a investitor, tvrtka Pevec, gradit će novi centar vrijedan 40 milijuna kuna. Sretan sam zbog zaposlenika koji će tu naći svoju budućnost, a posebice me razveselila informacija da će minimalna plaća biti 5.000 kuna neto što pokazuje da poslodavci u Hrvatskoj imaju visoku razinu društvene odgovornosti“, istaknuo je Goran Marić.

Ministar Marić, između ostaloga, istaknuo je kako su samo kroz jedan natječaj koji danas završen u Ministarstvu državne imovine, prihodi u državni proračun 60 milijuna kuna, a samo ove godine od prodaje nekretnina prihod će biti pola milijarde kuna te milijardu od prodaje iz portfelja trgovačkih društava.

Zadovoljstvo novom investicijom u gradu izrazio je i gradonačelnik Ivan Bosančić domaćin potpisivanja ugovora.

“Danas mogu biti samo sretan i zahvaliti ministru i predsjedniku Uprave jer će naših 50 Vinkovčana za godinu dana dobiti priliku da ovdje ostvare svoj osobni dohodak. Imat ćemo jednu prekrasnu novu zgradu, imat ćemo investiciju od 40 milijuna kuna. Na tome hvala i Ministarstvu državne imovine i tvrtki Pevec jer to je jedini put da naši Vinkovčani ovdje mogu ostvariti sebe tako da imaju svoje radno mjesto. To je jedini put da spasimo Slavoniju, da se ostvarimo kao gradovi i kao građani. Nadam se kako ćemo što prije ući u Pevecov centar“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.