Objavljeno u Službene obavijesti, , Vijesti, 10.09.2020.

Grad Vinkovci uključio se u sustav e-Novorođenče

Potpisivanjem Sporazuma između Grada Vinkovaca i Ministarstva pravosuđa i uprave, Grad Vinkovci uključio se u sustav e-Novorođenče.

 

Uključivanjem Grada u sustav, roditeljima s prebivalištem na području Grada Vinkovaca  od 14.  rujna 2020. godine biti će omogućeno podnošenje zahtjeva za  jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete, koju isplaćuje Grad Vinkovci, putem sustava e- Novorođenče.

 

Tako za podnošenje zahtjeva za pomoć Grada za novorođeno dijete od 14. rujna  više neće biti potrebno osobno dolaziti u gradsku upravu .

 

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć koju Grad Vinkovci dodjeljuje za novorođeno dijete u iznosu 2.000,00 kn, roditelji od sada mogu ostvariti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

 

Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne naknade povodom rođenja djeteta te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Gradu na rješavanje.

 

Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče uz svega nekoliko klikova: https://uprava.gov.hr/UserDocsImages/Istaknute%20teme/e-Hrvatska/e-Novoro%C4%91en%C4%8De%20putem%20Interneta%20korak%20po%20korak.pdf

 

Zahtjev za pomoć moći će se i dalje podnijeti i osobnim dolaskom u Gradsku upravu, Upravni odjel društvenih djelatnosti, Kralja Zvonimira 1 (pješačka zona).

 

Svi upiti mogu se postaviti:

 

na e-mail tomislav.cavar@vinkovci.hr

                      nikolina.kalinic@vinkovci.hr

 

ili na telefone 032/ 63 84 62,    49 33 05

 

 

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete mogu ostvariti roditelji djeteta  podnošenjem zahtjeva u roku 6 mjeseci od dana rođenja djeteta pod uvjetom da roditelji, odnosno samohrani roditelj u trenutku rođenja djeteta ima prebivalište na području Grada Vinkovaca.