Objavljeno u Vijesti, 21.03.2019.

Zajedno moramo raditi na razvoju proizvoda i promociji Slavonije

U najstarijem europskom gradu danas je svečano otvoren susret Dani UHPA-e, susret koji kroz tri dana nudi niz zanimljivih stručnih predavanja i prezentacija, susrete s predstavnicima poslovnih udruženja, turističkim profesionalcima i stručnjacima, poduzetnicima, vladinim dužnosnicima te upoznavanje turističke ponude domaćina, Grada Vinkovaca, odnosno Vukovarsko-srijemske županije.

Dane Udruge hrvatskih putničkih agencija svečano je otvorio Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e, koji je istaknuo kako je ovaj događaj izvrsna prilika za Vukovarsko-srijemsku županiju i cijelu Slavoniju da predstave svoju turističku ponudu i direktno upoznaju agente i predstavnike turističkih zajednica.

“Razgovarao sam s kolegama o promociji Slavonije i na koji način UHPA može pomoći i tada smo obećali da ćemo doći u Slavoniju. Vinkovci su najbrže reagirali, pozvali nas i mi smo ispunili obećanje. Slavonija bi trebala sama vidjeti u kojem smjeru se želi razvijati, a jako je važno da sinergijski djelujete. Skupa možete napraviti puno toga. Sam sam se uvjerio da je Slavonija prekrasna, tako da je potencijal ogroman, ali svi skupa trebamo raditi na razvoju proizvoda i promociji Slavonije“, istaknuo je Fain.

Ono što je najvažnije da je ovaj susret napokon došao u Slavoniju i da će mnoge turističke agencije koje do sada nisu bile tu vidjeti jedan dio Slavonije i upoznati se s onim što ona može ponuditi.

Ovim danima raduje se i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji je ovom prilikom istaknuo: “Mislim da imamo dobru podlogu, dobru kulturnu baštinu i tradicijsku kulturu, a važno je da to sve znamo “upakirati“ u jedan proizvod, ne samo našu županiju, nego i cijelu Slavoniju i Srijem. Važno je i da taj proizvod, uz turističku zajednicu i turističke agencije, plasiramo prema tržištu“.

Organizatori ističu kako su proteklu godinu obilježile brojne izmjene zakonske regulative koja definira agencijsko poslovanje. Sukladno tome, panel raspravu i stručna predavanja posvetili su promjenama u poslovanju agencija polazeći u jednakoj mjeri od iskustava agencija u zemlji kao i od onih izvan nje.

“Puno toga možemo ponuditi. Naše manifestacije, ne samo Vinkovačke jeseni, nego i Rimski dani, Advent, Vinkovačko ljeto i sve ono što radimo kroz godinu sigurno možemo ponuditi turistima. Možemo im pružiti priliku da borave u Vinkovcima i uživaju u našoj gastronomiji. Turistički smo još uvijek na jednoj nižoj razini, ali sigurno da postoji prostor i ukoliko budemo marljivo i aktivno radili na tom planu vrlo brzo ćemo doći u priliku da se možemo pohvaliti s većim brojem noćenja i dolazaka“, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.