Objavljeno u Vijesti, 27.11.2019.

Za potencijalnu suradnju i što bolju provedbu projekata

Gradonačelnik Grada Vinkovaca, Ivan Bosančić, u svome je uredu danas ugostio veleposlanika Norveške Haakona Blankenborga koji je u trenutnoj posjeti Hrvatskoj. Vinkovci su, kako je istaknuo norveški ambasador, među prvim gradovima koje će posjetiti, a na sastanku se razgovaralo o sadašnjoj situaciji u gradu te potencijalnoj suradnji.

Svoj put u Hrvatsku Haakon Blankenborg započeo je s idejom upoznavanja cijele zemlje, upoznavanja Hrvatske izvan Zagreba i upoznavanja svega onoga što ima ponuditi svojim stanovnicima, turistima i ostalim gostima koji u nju dolaze. Jedan od prvih gradova koji se našao na tom putu su i Vinkovci, a danas je veleposlanika u svojim prostorima ugostio gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Ambasador Blankenborg došao je s velikom zainteresiranošću za naš grad. Iako je pokazao da dobro poznaje našu kulturu i gospodarstvo, htio se bolje upoznati sa svim našim planovima u budućnosti. Jako ga je zainteresirala naša knjižnica i izgradnja nove knjižnice jer nema često priliku čuti o projektima koji se tiču kulture“, istaknuo je Bosančić te doda kako norvešku vladu i veleposlanstvo Grad vidi kao jednog partnera koji može puno pomoći i od kojih se može puno naučiti. „Hvala mu što je izabrao Vinkovce za svoj posjet i dao nam potporu u svemu onome što radimo. Ovom prilikom nam je ponudio i sva njihova iskustva i sve što su radili do sada da mi iskoristimo u svrhu što bolje provedbe naših projekata“.

Obje strane nadaju se kako je ovaj sastanak zapravo označio početak jedne lijepe suradnje između Vinkovaca i norveške vlade te kako ona u budućnosti nikako ne bi smjela izostati.

„Iako sam na ovom sastanku od gradonačelnika dosta naučio, o Vinkovcima sam puno toga znao i ranije jer sam već nekoliko puta bio na odmoru u ovom gradu. Vinkovci su grad kojega moja obitelj iznimno cijeni i mislim da ćemo nastaviti dolaziti. Vinkovci su jedan od prvih gradova koje sam posjetio i trenutno skupljam informacije o planovima i ambicijama grada, kako razviti poslovanje i kako razviti grad, a od gradonačelnika sam dobio puno saznanja i zanimljivih ideja“, rekao je veleposlanik Haakon Blankenborg.