Objavljeno u Vijesti, 18.10.2019.

Za desetak dana kreću radovi na izgradnji nadvožnjaka Borinci

U Vinkovcima je danas upriličeno potpisavnje ugovora o izvođenju radova izgradnje nadvožnjaka i prilazne prometnice za potrebe projekta „Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima“. Ugovor čija je vrijednost 72.376.426,94 kuna potpisali su Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca i Sandra Opčak, direktorica Poduzeća za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda.

“Svjesni smo činjenice kako je riječ o značajnom infrastrukturnom projektu za Vinkovce, kao i činjenice da izvedbeni rok koji uključuje pristupne ceste, most i sve ostale potrebne zahvate vrlo zahtjevan i da će vjerojatno u svemu tome doći i do nekakvih problema koje će trebati u hodu rješavati. Nadamo se da ti problemi neće uzrokovati potrebe za nekakvim produženjem roka. Međutim, mi smo ga postavili i on će od nas tražiti jedan pojačan angažman u svim elementima.”, kazao je Ivica Vuletić, tehnički direktor tvrtke i voditelj projekta.

Zadovoljstvo što je konačno potpisan ugovor o izgradnji nadvožnjaka i što će se za desetak dana krenuti s radovima nije krio gradonačelnik Ivan Bosančić. “Moram priznati da me strašno ispunjava to što sam imao priliku danas potpisati ugovor o izgradnji nadvožnjaka. Godinu dana smo potrošili na zakone, odnosno na sve ono što je bilo neophodno za napraviti i konačno imamo rezultat te možemo krenuti s izgradnjom. Znam da je ljudima vjerojatno teško i pojmiti da se kreće s izgradnjom, jer toliko godina se čeka. Hvala svima koji su doprinijeli projektu kojeg su građani Vinkovaca, a posebno Borinaca dugo čekali. Spojiti će dva dijela grada, otvoriti novi ulaz u grad te dati novu perspektivu tom dijela grada.”, rekao je gradonačelnik Bosančić, istaknuvši za kraj kako vjeruje da je riječ o projektu koji je kruna ovog mandata.

Projektom “Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima” će se stvoriti i omogućiti povezivanje više vrsta prometa i to biciklističkog, javnog gradskog prijevoza, cestovnog, pješačkoga i teretnog. Provedba svih projektnih aktivnosti je u skladu s provedbom ostalih projekata na predmetnoj lokaciji, a koji se odnose na povećanje javnog gradskoga autobusnog prijevoza modernizacijom prijevoznog parka gradskoga javnog prijevoznika, poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture u Vinkovcima kroz izgradnju kanalizacijske mreže, te povećanju udjela biciklističkoga prometa u gradu Vinkovcima projektiranjem biciklističkih staza na području grada.

Projekt je prepoznat kao bitan za ostvarivanje zadanih ciljeva Master plana grada Vinkovaca za promet u cilju unapređenja infrastrukture javnoga putničkoga prometa jer obuhvaća izgradnju i modernizaciju nužne prometne infrastrukture radi povezivanja urbanih dijelova grada s prigradskih naselja. Projekt je prepoznat kao bitan za ostvarivanje zadanih ciljeva Master plana grada Vinkovaca za promet u cilju unapređenja infrastrukture javnog putničkog prijevoza jer obuhvaća izgradnju i modernizaciju nužne prometne infrastrukture radi povezivanja urbanih dijelova grada s prigradskim naseljima.