Objavljeno u Vijesti, 18.10.2019.

Za obnovu zgrade “Hrvatski sokol” 2,7 milijuna kuna

Nekadašnja ljepotica u središtu Vinkovaca, već dugi niz godina u vrlo derutnom stanju, u ovo doba dogodine trebala bi ponovno zablistati u punom sjaju. Danas je, naime, u doista neuvjetnom prostoru u kojemu vježba Judo klub Vinkovci, a nekada je to bila Gombaonica gimnastičara vinkovačkog “Hrvatskog sokola”, koji je zgradu i izgradio 1927. godine, potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade “Hrvatski sokol” ukupne vrijednosti 2,7 milijuna kuna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Bosančić u ime Grada Vinkovaca, nositelja projekta i Đuro Bamburač, diorektor tvrtke Planum građenje iz Vukovara, koja će obaviti radove.

Projektom je predviđena cjelovita unutarnja i vanjska obnova zgrade, a trebao bi rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini 73,80 % u odnosu na dosadašnju, a što će ujedno pridonijeti i smanjenju godišnje emisije CO2 za 73,39 %.

“Ovom rekonstrukcijom dobit ćemo objekt koji će biti primjeren potrebama i našem gradu. Drago nam je da smo to uspjeli ostvariti europskim sredstvima, a pri tome moram pohvaliti i djelatnike Upravnog odjela za društvene djelatnosti i naše agencije VIA, koji su dali svoj obol u tome. Sljedeće godine imat ćemo obnovljen ovaj objekt u kojemu su mnogi mladi ljudi prošli kroz sportske aktivnosti i koji je značajan za naš grad. Vjerujem da će svi građani biti zadovoljni jer nakon obnove ova zgrada doista će biti ukras u središtu grada”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić dodavši kako u projektu ukupne vrijednosti nemalih 2,7 milijuna kuna Grad Vinkovci sudjeluje u najmanjoj mogućoj mjeri, s 10 % sredstava.