Objavljeno u Vijesti, 19.06.2020.

Vinkovci: Za 2.397 đaka osigurani vaučeri ukupne vrijednosti 1.198.500 kuna

Grad Vinkovci i ove godine sufinancira troškove kupnje radnih bilježnica i ostalog radnog materijala učenicima osnovnih škola s područja grada Vinkovaca dodjelom vaučera u iznosu 500 kuna.

Simboličnim uručivanjem vaučera učenicima 3. b razreda OŠ Ivana Mažuranića, danas je počela podjela novčanih bonova učenicima od II. do VIII. razreda za školsku godinu 2020./2021.

“Kao i svake godine od kada smo pokrenuli projekt dodjele vaučera i pomoći našim osnovnoškolcima odnosno našim obiteljima i ove godine u proračunu smo osigurali 1.198.500 kuna za 2.397 osnovnoškolaca koji će dobiti vaučere u vrijednosti 500 kuna, a to su svi oni od II. do VIII. razreda”, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić koji je učenicima uručio vaučere uz želju da se odmore tijekom školskih praznika te najesen uspješno nastave školovanje.

Prvašići, kao i učenici prvog razreda srednje škole u školskoj godini 2020./2021., dodao je gradonačelnik, ostaju u programu kroz koji im se uz početak osnovnoškolskog odnosno srednjoškolskog obrazovanja dodjeljuje potpora u iznosu od 1.000 kuna.

Marina Markić, ravnateljica OŠ Ivana Mažuranića, kazala je kako su roditelji zadovoljni potporom Grada koja im olakšava materijalne obveze školovanja djece te se posebno se osvrnula na školsku godinu na isteku koja je po mnogo čemu bila posebna i poprilično stresna.

“Mi prosvjetni radnici ne pamtimo ovakvu situaciju i sve ovo što se skupilo oko nas u ovoj školskoj godini. Kako je sve ovo stresno za nas tako moramo imati razumijevanja za djecu za koju je isto tako stresna situacija od početka godine. Prvo štrajk, zatim korona i nastava na daljinu i sve ostalo. Nadam se da će se djeca stvarno odmoriti tijekom ljeta, od interneta, od tableta, od svega, opustiti se i s roditeljima uživati u dugom toplom ljetu i nadam se da se ovo neće ponoviti”, poručila je ravnateljica Marina Markić.