Objavljeno u Vijesti, 03.07.2020.

Vinkovci: Veliko radilište postala je i Genscherova ulica

U okviru projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna” u srijedu su započeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji mreže odvodnje u Ulici Hansa Dietricha Genschera u Vinkovcima. Danas su, s direktorom Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivanom Rimcem, radilište posjetili gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

“Koristim i ovu priliku da se ispričam svim građanima u Genscherovoj ulici, ali i svima drugima koji ju koriste jer ipak je ovo jedna od glavnih ulica grada Vinkovaca. Ali imamo ta dva projekta, koji će, samo ovdje u Genscherovoj ulici, težiti ukupno desetak milijuna kuna i dobit ćemo kompletno novu infrastrukturu, a znamo da je bilo problema. S ovim rješavamo i problem Kanovaca i oborinskih voda koje su stvarale teškoće našim građanima. Zato je važno ovo izvesti, a radovi će trajati narednih dva mjeseca. Na kraju ide i novi asflat i imat ćemo novu ulicu u kojoj, vjerujem, narednih 20-ak godina neće biti potrebe za izvođenjem bilo kakvih radova”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Prioritet je svakako povući novce iz EU fondova, a upravo projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije bivše Općine Vinkovci, za koji je povučeno ukupno oko 270 milijuna kuna EU sredstava, najbolji je primjer za to, istaknuo je ovom prilikom Mladen Karlić.

“To su novci koje ćemo investirati u ove prostore. Tako ćemo i građanima grada Vinkovaca za jedno duže razdoblje riješit ćemo vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, da više nema niti gubitaka niti kvarova, a s druge strane za našu građevinsku operativu osigurali smo posao koji će trajati nekoliko godina što je jako važno posebice u vremenu kriza kao što je to korona koja zasutavlja gospodarstvo”, kazao je Mladen Karlić.