Objavljeno u Vijesti, 19.06.2019.

Vinkovačko ljeto

Ljeto nam se vratilo, a s njime nam je u grad stiglo i dugo očekivano Vinkovačko ljeto koje nas ni ove godine neće poštedjeti dobre zabave i ugodnog druženja. Tim povodom danas je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen cijeli program u organizaciji Grada Vinkovaca i tvrtke Novosti, a najavljeno je i posebno tretiranje komaraca kako bi mogli bezbrižno uživati u bogatom programu.

Vinkovačko ljeto počinje 5. srpnja i traje do 5. kolovoza, a u brojnim zanimljivim događajima moći će uživati i mladi i stari. Ove godine će započeti Ljetnim kinom na otvorenom u Parku Lenije, kada će nas, od 5. do 7. srpnja s početkom u 18 sati, zabavljati hit naslovi za sve najmlađe, ali i one nešto starije.

“U tri dana nudimo po dva filma, a sam program bi trebao početi već u 18 sati s dječjim radionicama u koje su se uključili Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci i DND, dok će u nedjelju biti mađioničar. Nakon programa slijede filmove koji su nastali u 2018. i 2019. godini, pa vjerujemo da mnogi još nisu uspjeli pogledati filmove koje nudimo. I ugostitelji će nuditi svoje proizvode, tako da ćete se na jednom mjestu moći osvježiti i uživati u igranim i animiranim filmovima“, rekla je Marija Gerovac, direktorica Novosti.

Nakon Ljetnog kina na otvorenom, selimo se u pješačku zonu gdje će tjedan dana poslije biti organizirani koncerti, a zabavljat će nas Fluentes, Silente, KUD Šumari, Subkultura, Damir Kedžo, The Frajle, Vesna Pisarović, Nipplepeople te TS Đeram i Mladen Grdović koji će nastupiti za Dan Grada.

“Ova godina je specifična zbog velikih radova u samom centru grada, ali vjerujemo da ćemo kroz bogat program koji smo pripremili s tvrtkom Novosti, s našim udrugama i svima onima koji sudjeluju u društvenom životu grada Vinkovaca doprinijeti da nam ljeto prođe što ugodnije i zabavnije. Za Dan grada imat ćemo zanimljive koncerte i velike roštilje Pika Vrbovec, a želja nam je da to bude prava vinkovačka zabava uz roštilj, pivo i glazbu, da to bude centralni događaj za nas Vinkovčane, ali ćemo se potruditi i što bolje ugostiti sve oni koji taj dan dođu u naš grad“, istaknuo je Bosančić.

Osim toga, najavio je gradonačelnik kako će se i dalje raditi tretiranja komaraca na nivou cijeloga grada, a prije samih projekcija filmova pokušat će se još točkasto napraviti sama zaštita od komaraca kako bi ljudi mogli provesti što više vremena na otvorenom.

“Pokrenuli smo ispred Grada Vinkovaca jednu inicijativu gdje smo okupili sva mjesta koja se nalaze uz Bosut, od Gradišta do Nijemaca, da zajednički nastupimo prema rješavanju problema komaraca, a isto tako smo uputili dopis prema Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama da i oni s nama krenu u tu inicijativu s obzirom da smo naslonjeni na rijeku Bosut. Mislimo da je to možda jedino rješenje da se u jednom trenutku istretira cijeli prostor kako bi dobili barem mali predah od ove napasti koja nas je uhvatila ovih dana“, naglasio je gradonačelnik.