Objavljeno u Vijesti, 30.09.2019.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u novom nizu susreta s građanima

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić u sljedećim će se danima susresti sa sugrađanima u svim mjesnim odborima na tribinama pod nazivom “Zajedno za bolje sutra”. Ova direktna komunikacija s građanima pokrenuta je prošle godine i pokazala se vrlo kvalitetnom, a nastavak dobre prakse uslijedio je i ove godine. Prva u nizu tribina pod nazivom “Zajedno za bolje sutra 2019.” održana je danas poslijepodne u MO Mirkovci.

Bila je to prilika i da gradonačelnik Mirkovčanima prezentira sve važne projekte u gradu, a posebice ono što je vezano uz područje njihovog mjesnog odbora, gdje je, kazao je odrađena velika većina stvari koje su tražene na prethodnom susretu dok su neke u postupku, a neke su planu u skladu s proračunskim mogućnostima.

“Imamo projekt aglomeracije u cijelom gradu pa tako i u ovom mjesnom odboru, gdje su radovi krenuli među prvima, a i velika većina radova otpada upravo na Mirkovce. Tu vas molim i za strpljenje jer će radovi potrajati nekih godinu dana. Postavljeno je dječje igralište na Novoj brani, gdje je asfaltiran i dio puta, a u tijeku je projektiranje dva nova igrališta. Označeno je traženo parkirališno mjesto za invalide na parkiralištu škole, a raduje nas što od početka ove školske godine i djeca u Mirkovcima imaju jedne od boljih uvjeta u Vinkovcima u svojoj školi, u ovom novom dijelu, a tako će biti i u starom dijelu kada bude obnovljen. Pred Mirkovcima je i energetska obnova zgrade NK “Hrvatski sokol”, a u tijeku je i projektiranje 50 novih parcela za obiteljske kuće koje će mlade obitelji moći kupiti uz posebne pogodnosti”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić napomenuvši kako je u proteklih godinu dana odrađen još niz različitih zahvata na komunalnoj infrastrukturi, a u tijeku je i projektiranje dodatnih.

Nakon Mirkovaca tribina “Zajedno za bolje sutra 2019.” održana je i u MO Mala Bosna s istim ciljem da se kroz razgovor utvrde potrebe stanovnika i ovoga dijela grada. “Mala Bosna u proteklih godinu dana nije imala nekih značajnijih investicija unutar samoga prostora. Ovdje također ide aglomeracija, nekih 1,2 kilometra nove kanalizacijske mreže iza koje ćemo značajnije raditi na prostoru samih ulica. Za Malu Bosnu važan je projekt obilaznice kojim je i ovdje riješen promet koji je bio vrlo intenzivan. Prostor Papuka zaživio je kao park i održavanje je dovedeno na zadovoljavajuću razinu. Također, i Mala Bosna dobila je novo moderno dječje igralište. Sada ćemo vidjeti u kojem smjeru ćemo ići dalje i što će biti prioriteti u sljedećem proračunskom razdoblju”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić. 

I stanovnici Mirkovaca i stanovnici Male Bosne imali su danas priliku pitati gradonačelnika i njegove suradnike sve ono što ih zanima i iznijeti ono što drže za probleme u svom dijelu grada i što bi trebalo riješiti, a sutra to isto moći će učiniti i građani u MO Lenije gdje je tribina najavljena za 17,30 sati te građani u MO Stjepan Radić gdje tribina počinje u 19 sati.