Objavljeno u Vijesti, 30.06.2020.

Veliki projekti u najfrekventnijim vinkovačkim ulicama

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić danas su posjetili radilište u Zvonarskoj ulici gdje je ovih dana skinut stari asfalt te se postavlja novi. Riječ je o radovima vrijednim oko 3 milijuna kuna, koje financiraju Hrvatske ceste te jednim malim dijelom Grad Vinkovci. Iz Zvonarske ulice, zahvaljujući istočnoj obilaznici, izmješten je teretni promet, ali je još uvijek riječ o prometno vrlo frekventnoj ulici. Međutim, unatoč planovima, moglo se čuti, rekonstrukcija Zvonarske ulice radi se bez izgradnje kružnih tokova na križanjima na kojima su sada semafori, a zbog nemogućnosti dogovora s vlasnicima privatnih posjeda.

“Nije onako kako smo željeli jer nije uvijek moguće sve ostvariti onako kako je zamišljeno, međutim, drago nam je da su Hrvatske ceste izašle ususret kako bi obnovili kolnik u Zvonarskoj ulici jer znamo koliko je ova ulica važna za promet grada Vinkovaca. Za nas, za naš proračun, jako je važno da smo opet uspjeli ostvariti obnovu jedne ulice uz pomoć državnih institucija”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ovom prilikom najavio je i početak radova krajem tjedna u Ulici Ruđera Boškovića i Hansa Dietricha Genscehera te sanaciju kolnika u Lapovačkoj ulici nakon završetka radova na kanalizacijskoj mreži.

“Kako smo i najavljivali, jako puno projekata sada je došlo u onu špicu kada ulice jednostavno moraju biti u ovakvom stanju. Zato se stvarno želim ispričati građanima jer ćemo ovo ljeto imati jako puno problema u prometu i mi i svi ostali koji prometuju ulicama Vinkovaca. Ali sve je to za naš ljepši grad i za ugodniji život i ja stvarno molim građane za strpljenje jer negdje do Vinkovačkih jeseni puno ćemo raditi, puno ulica obnoviti u Vinkovcima, a vjerujemo da će grad poprimiti drukčiji izgled iza svih tih projekata jer ulice moraju biti ne samo uređene u onom prometnom dijelu nego i ugodne oku”, istaknuo je Bosančić.

A vrijednost radova na cestovnoj infrastrukturi u Vinkovcima, kazao je, u ovoj godini doseći će nekih 70 do 80 milijuna kuna.

Zadovoljstvo realizacijom ovih projekata izrazio je i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić. “Drago mi je što gradonačelnik i ekipa realiziraju sve one projekte koje smo predvidjeli na Gradskom vijeću i u proračunu. Naravno, posebno raduju investicije koje idu iz Hrvatskih cesta odnosno od strane hrvatske Vlade ili EU fondova jer je izuzetno važno povući što više sredstava i urediti grad onako kako to naši građani očekuju, kako žele, da bi imali lijep, uređen, moderan grad. Mislim da se u svim dijelovima grada, u svakom mjesnom odboru, izvode neki radovi i da će sve to do kraja godine biti na ponos Vinkovčana, da svi budemo zadovoljni”, istaknuo je Mladen Karlić.