Objavljeno u Vijesti, 13.12.2018.

Uzorne poslovne priče uz potporu Grada Vinkovaca

Tehnološki park Vinkovci i 2018. godinu završava uspješno s 19 potpisanih ugovora u postupku inkubacije. Sve tvrtke stanari posluju pozitivno i sve su povećale prihode, a samim tim i broj radnih mjesta.

Pozitivnom poslovnom ozračju Tehnološkog parka Vinkovci danas je posvjedočio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je u pratnji direktora Josipa Gilje posjetio stanare i porazgovarao s njima. Kako je istaknuo Josip Gilja u aktualnih 19 tvrtki stanara broj uposlenih je uvijek negdje oko 50 osoba, a 99 posto njih su visoko obrazovani ljudi. A svi stanari iskazuju i potrebu za više prostora kako bi povećali broj radnih mjesta i potreban im je stručni kadar jer su sve specifične u svom području, a riječ je uglavnom o naprednim tehnologijama.

“Puno je ovdje pozitivnih priča i drago mi je što tvrtke koje su u svijetu biznisa svoje mjesto pod suncem pronašle ovdje u Vinkovcima u našem Tehnološkom parku, opstaju, rade, šire se, imaju neke nove pravce bez kojih danas ne može funkcionirati niti jedno moderno gospodarstvu u EU. Ovih 19 stanara stvarno ostvaruju lijepe rezultate, a važno je dati im malo poticaja, vidjeti što rade, jer Grad mora težiti tome da ima ovakve tvrtke koje će doprinijeti budućem razvoju. S tim ciljem mi smo i išli u projekt novoga inkubatora gdje ćemo dobiti još 40-ak mjesta za nove tvrtke i to će onda biti još ozbiljnija priča kroz koju ćemo poticati razvoj gospodarstva”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.