Objavljeno u Vijesti, 21.03.2020.

Uvedena mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i javnim mjestima

Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca obavještava građane kako je od danas, 21. ožujka 2020. godine u cijeloj Hrvatskoj uvedena protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Zabranjeno je istovremeno kretanje i zadržavanje većeg broja osoba na ulicama, trgovima i svim ostalim javnim površinama sljedećih 30 dana.

Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca moli sve građane da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, SCZ Vukovarsko-srijemske županije i SCZ Grada.

Molimo građane da budu odgovorni i samodisciplinirani kako bi zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih sugrađana, a posebno starijih i bolesnih. Ovo je trenutak u kojem svatko od nas osobno može pokazati i dokazati svoju građansku odgovornost kako bi što brže i sa što manje oboljelih pobijedili ovu kriznu situaciju.

Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca u suradnji s policijom osigurat će provedbu i nadzor provođenja mjere Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kao i svih drugih protuepidemijskih mjera.