Objavljeno u Vijesti, 07.06.2024.

Uskoro počinju radovi na dogradnji DV Stribor

Nakon što je ishođena pravomoćna građevinska dozvola za dogradnju objekta društvene namjene dječjeg vrtića „Stribor“, Grad Vinkovci je pokrenuo postupak javne nabave za izvođenje radova na dogradnji objekta. Prije nekoliko dana završen je postupak javne nabave i odabran je izvođač radova na dogradnji vrtića te se u idućim danima očekuje potpisivanje ugovora i sam početak radova. Očekivano trajanje radova je devet mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Dograđeni dio vrtića obuhvaćat će 230 m2 i bit će smješten na sjevernoj strani postojećeg objekta. Sastojat će se od dva dnevna boravka za djecu, spojnog hodnika, natkrivene terase, stubišta i rampe za pristup. Dogradnja je projektirana i biti će izvedena prema nZEB standardu, što podrazumijeva učinkovitu toplinsku ovojnicu, visokoučinkoviti sustav grijanja i niskoenergetsku rasvjetu. Novi dograđeni dio će biti potpuno opremljen namještajem i sadržajem za djecu, kao i vanjsko igralište koje će dobiti nova igrala.

Dogradnja područnog dječjeg vrtića „Stribor“ provodi se u sklopu projekta „Dogradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića “Stribor“ u gradu Vinkovci“ (NPOO.C3.1.R1-I1.01.0094), temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Mehanizma za oporavak i otpornost (NPOO). Dogradnjom područnog vrtića „Stribor“, osigurat će se dodatni smještaj za 40 djece vrtićke dobi. Dogradnja će biti u skladu s načelima „ne čini značajnu štetu“, uz poštivanje svih smjernica navedenih u samom Pozivu. To znači da će se postići značajne uštede na potrošnji energije za funkcioniranje vrtića, kao i zaštita okoliša kroz povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u vidu dizalice topline te će se pri izvođenju radova u najvećoj mogućoj mjeri građevinski otpad reciklirati.

Iz Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. koja ujedno i pruža stručnu podršku u provedbi projekta „Dogradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića “Stribor“ u gradu Vinkovci“ (NPOO.C3.1.R1-I1.01.0094) financiranog iz NPOO-a, navode kako provedba projekta ide prema planu i u skladu s ugovornim obvezama.

Pristupačnost
Kontrast
Sivi tonovi
Povećajte font
Smanji font