Objavljeno u Vijesti, 10.12.2019.

Uskoro kreće obnova zgrade Općinskog suda

Tim Svjetske banke predvođen Elisabettom Capannelli, voditeljicom Ureda Svjetske banke u Zagrebu posjetio je danas Vinkovce s ciljem upoznavanja Svjetske banke s trenutnom gospodarskom situacijom na području Vinkovaca, ali i Slavonije, kao i potencijalnim smjerovima rasta i razvoja.

Elisabettu Capannelli i njezine suradnike primio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, a na održanom radnom sastanku razgovaralo se prije svega o obnovi zgrade Općinskog suda u Vinkovcima, kao i o projektu izgradnje knjižnice koja je jedina neobnovljena knjižnica u Hrvatskoj razorena u Domovinskom ratu.

“Ovdje smo zato što zajedno s Vladom RH podupiremo veliki projekt razvoja Slavonije, Baranje i Srijema, a s gradonačelnikom sam razgovarala o našem projektu potpore pravosudnom sektoru, odnosno o obnovi zgrade Općinskog suda, ali i o projektu nove knjižnice u Vinkovcima.”, kazala je Elisabetta Capannelli, dodavši kako joj je drago što je čula i odlične prijedloge za daljnja ulaganja i investicije kojima se želi ubrzati proces gospodarskog rasta.

“Lijepo je kada imamo priliku upoznati Svjetsku banku s našim projektima i idejama koje želimo provesti. Kroz program Svjetske banke obnoviti će se zgrada Općinskog suda u Vinkovcima, a u konačnici to naše građane neće ništa koštati. Iskoristili smo ovu priliku da razgovaramo o svemu onome što želimo učiniti u budućnosti i jako nam je važno da je projekt izgradnje naše nove knjižnice također našao plodno tlo te da je i Svjetska banka zainteresirana za taj projekt.”, kazao je gradonačelnik Bosančić dodavši kako je važno da se za Vinkovce čuje pogotovo u gospodarskom smislu te da imamo ljude koji su zainteresirani za ovaj naš kraj i žele nas promovirati u gospodarskim krugovima i na tome im se zahvaljuje.

“Uvijek nam je drago kada gospođa Elizabet dođe u naš grad i koja je, mogu to slobodno reći, postala prijatelj Vinkovaca. Hvala joj i nadam se da ćemo imati vrlo brzo priliku ponovno se družiti na otvorenju obnovljene zgrade Općinskog suda, a možda i na zajedničkom projektu knjižnice.”, zaključio je gradonačelnik Ivan Bosančić.