Objavljeno u Vijesti, 22.10.2019.

Uređeno frekventno parkiralište u središtu Vinkovaca, a Slavija dobila svoj “mali trg”

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima danas je posjetio više lokacija u gradu vezano uz radove u dijelu komunalne infrastrukture i uređenja grada.

Prvo odredište bilo je parkiralište kod Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Centra za socijalnu skrb Vinkovci, u čije je uređenje Grad uložio oko 900 tisuća kuna, a gdje se danas krenulo i s asfaltiranjem. “Uređenje ovoga prostora otklonit će muku koju su građani imali pri parkiranju jer znamo kako je tu bio samo nasipan kamen, bile su lokve, blato…, a i cijeli ovaj prostor sada je dobio jednu sasvim drugu, ljepšu vizuru”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Parkiralište se radi i kod OŠ Antuna Gustava Matoš, a ispred škole uskoro će biti izgrađeno i autobusno ugibalište. Zanimljivo je to što ovi radovi dolaze kao rješenje problema koji su nedavno istaknuli građani. “Ovo je jedan od zahtjeva koje smo dobili na nedavnim tribinama s građanima, gdje su za MO Lapovci roditelji koji dovoze djecu u školu prepoznali problem sigurnosti u prometu te prilaza školi vozila s djecom s invaliditetom. Mi to, evo, vrlo brzo rješavamo. S ugibalištem za autobuse otklonit ćemo zastoje u prometu uslijed stajanja autobusa na cesti, a izgradnjom parkirališnog prostora za djelatnike škole, oslobodit ćemo prilazni put do ulaza u školu za lakšu komunikaciju vozila koja prevoze djecu s invaliditetom”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

A dok se na Lapovcima rješava problem prometa i pristupa vozilima, na Slaviji građani već uživaju u novom prostoru za okupljanje i druženje na otvorenom gdje je preostalo riješiti još samo rasvjetu. Slavija je, naime, dobila sportski teren, moderno dječje igralište i sjenicu za predah u hladu pa tako sada i ovaj dio grada ima svoj mali trg za okupljanje svih generacija, u čiju je izgradnju iz gradskog proračuna uloženo 800 tisuća kuna.

Gradonačelnik Bosančić danas je istaknuo zadovoljstvo što se kontinuirano radi cijele godine u dijelu komunalne infrastrukture i što uvijek ima po nekoliko radilišta u gradu. Tako se, uz spomenute projekte, u ovom trenutku rade i staze u ulicama Katarine Kotromanić i Nikole Tordinca te rasvjeta u Ulici Ivana Kozarca, a do kraja godine očekuju se još neki radovi.

“Zadovoljan sam jer i u ovoj godini imamo puno i velikih i malih stvari u dijelu komunalne infrastrukture, vjerujem na zadovoljstvo građana, jer sve su to stvari koje njima život znače”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.