Objavljeno u Vijesti, 02.07.2019.

Uređenje pješačkih staza u Vinkovcima

Ovih dana u Vinkovcima se radi na nekoliko lokacija, pa tako građani mogu primijetiti strojeve na prometnicama, ali i one koji uređuju pješake staze.

Trenutno, u tijeku su radovi na sanaciji pješačke staze u ulici Stjepana Radića čime će se, ističu u Gradskoj upravi, povećati sigurnost za pješake, a i pridonijeti poboljšanju samog izgleda navedene ulice. Radovi na uređenju pješačkih staza obuhvatit će one ulice gdje su postojeće staze u vrlo lošem stanju, odnosno gdje je najveća potreba za novim stazama.

Trenutno se to odnosi na ulice Matije Gupca i Pavleka Miškine, ali i na ostale ulice u kojima se ukaže potreba.

“Želim naglasiti kako ćemo i dalje nastaviti s radovima i na drugim lokacijama u našem gradu. Ovaj tjedan zaključit ćemo i ugovor o izvođenju radova na izgradnji javne rasvjete na području grada Vinkovaca kojim je predviđena izgradnja javne rasvjete u 9 ulica, odnosno u ulicama Ivana Kozarca, Frana Krste Frankopana, u Istarskoj ulici, u ulicama Matije Gupca, Marije Jurić Zagorke i Stanka Vraza, te u Zagrebačkoj ulici, u pješačkom prolazu od Lavoslava Ružičke do Akšamovićeve i u Splitskoj ulici. Također, uskoro bi trebali potpisati i ugovor o modernizaciji mreže javne rasvjete na području grada Vinkovaca kojim je predviđena zamjena javne rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom, a radi se ukupno o 1307 svjetiljki”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska radova u ulici Stjepana Radića.

Ovom prigodom naglasio je i da će slijedeći tjedan biti zaključen ugovor o izvođenju radova na izgradnji sportskog terena u Mjesnom odboru Slavija, gdje je predviđena i izgradnja novog sportskog igrališta, dječjeg igrališta i vrtne sjenice.