Objavljeno u Vijesti, 08.12.2018.

Upaljena i druga adventska svijeća

Advent u Vinkovcima nastavlja se u istom ritmu, a subotnje događaje na Ledenom Orionu Vinkovčani nisu propustili ni danas. Tako su najmlađi naši sugrađani, kao i oni malo stariji, večeras mogli uživati uz pravu božićnu poslasticu koju im je priredio Klub mladih Crvenog križa Vinkovci. Pod kupolom u središtu grada mališani su pažljivo pratili što se to dogodi kada Djed Božićnjak pojede previše božićnih kolačića, pravili su kolače s Bakom Božićnjak, zaplesali s Rudolfom, ali i družili se veselim patuljcima. Sve je to dio priče koju je u grad donijela predstava “Božićni kolačići“, prva u nizu izvedbi koju su izvrsno organizirali mladi iz Crvenog križa. Ova Božićna predstava izmamila je osmijehe prisutnoj dječici koja su kasnije s glumačkom ekipom zaplesala na “Zvončiće“.

Na velikom adventskom vijencu postavljenom u središnjem gradskom parku upaljena je i druga adventska svijeća. Svijeću su upalili župljani Župe Presvetog Srca Isusova, koji su u procesiji s upaljenim svijećama zajedno stigli od svoje župe do parka. “Već dugi niz godina naša Župa sudjeluje na paljenju druge adventske svijeće.Izuzetna nam je radost i čast što možemo sudjelovati na ovom događaju u našem gradskom parku, a lijepa je ovo prilika da se ljudi druže i međusobno zbliže te pokažu radost koje Došašće sa sobom nosi. Nije Advent samo idila ovih lijepih lampica, nego i glas Ivana Krstitelja koji nas upozorava da moramo pripraviti Gospodinu. Nije Advent samo sjećanje na Isusov rođendan, nego nas poziva da pripravimo srce kako bi se Isus i danas rodio u našim srcima“, istaknuo je Ladislav Dort, župnik Župe Presvetog Srca Isusova. Ona koja je upalila samu svijeću bila je četverogodišnja Nataša koja je istaknula kako se osjeća dobro i sretno.

Ugodna večer na Ledenom Orionu nastavljena je i nakon paljenja svijeće kada Vinkovčane zabavlja pulska grupa Nola. Uz poznate božićne pjesme i hitove domaće i strane glazbe, građani uživaju u bogatoj ponudi Božićnog sajma, uz tople napitke i ukusnu hranu i već dobro poznatu gužvu na klizalištu.