Objavljeno u Vijesti, 04.09.2019.

Ulaganje u djecu je jedino sigurno ulaganje

Ukupno 62 školarca, od kojih je 21 iz osnovne škole, a njih 41 iz srednje škole, primilo je danas u Velikoj gradskoj vijećnici nagradu za svoj rad, trud i zavidne rezultate. Prepoznati su također i njihovi mentori koji su neumorno radili kako bi se ovi uspjesi i ostvarili.

Grad Vinkovci je po prvi put našao način da prepozna svu našu darovitu djecu i njihove mentore koji su s njima radili na različitim poljima. Tako je danas gradonačelnik Ivan Bosančić uručio prigodne nagrade i poklone za posebna postignuća učenicima osnovnih i srednjih škola na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama za školsku godinu 2018./2019.

“Znanje je jedina garancija budućnosti i ove nagrade su samo dodatni poticaj da naši učenici rade još više u svim poljima i da na još bolji način predstavljaju Vinkovce svojim znanjem. Na tom planu pokrenuli smo i projekt Centra izvrsnosti u Gimnaziji za što ćemo odvojiti dodatna sredstva kako bi se što više radilo s našom djecom, da im se pruži što bolje obrazovanje i prilika da kroz sva ta natjecanja upoznaju svijet“, istaknuo je Bosančić i dodao da svi oni koji se budu tako obrazovali i koji budu išli u korak s vremenom će u budućnosti svakako doprinijeti razvoju Vinkovaca kroz gospodarske, društvene i sve druge pravce. Na taj način Vinkovci će postati bolji, čvršći i kvalitetniji grad, a mi ćemo postati bolje društvo.

Nadarenim učenicima dodijeljena su priznanja i nagrade, dok su njihovi mentori, uz priznanje, dobili i košaru prepunu naših domaćih proizvoda.

“Uvijek volim istaknuti da je ulaganje u djecu jedino sigurno ulaganje koje se vraća kroz budućnost. Bitno je da mi prepoznamo njihov rad, da oni znaju da netko o tome vodi računa i da mi kao Grad potičemo njihove uspjehe jer oni ulažu svoje vrijeme, svoj trud i daju sebe“, rekao je gradonačelnik.

Mia Periškić, učenica osmog razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića, sudjelovala je državnom natjecanju iz Povijesti, a na natjecanje gleda kao na jedno predivno iskustvo.

“Ovo priznanje mi najviše znači u smislu iskustva i poticaja moga rada, a nadam se da ovo neće biti zadnje“, rekla je Mia.

S njom se slaže i Nera Bandić, učenica OŠ A. G. Matoš Vinkovci, koja je na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika osvojila peto mjesto, dok je na natjecanju iz matematike bila prva.

“Osjećam se lijepo i moram reći da mi ova nagrada puno znači. Iako nisam rođena u Vinkovcima, volim ovaj grad i jako sam povezana s njime, tako da mi je nagrada uistinu nešto posebno“, istaknula je Nera.