Objavljeno u Vijesti, 01.10.2019.

U suradnji Grada i MUP-a završena I. etapa obnove Policijske postaje Vinkovci

U povodu Dana policije, blagdana sv. Mihovila, 29. rujna, ali i kako bi se upoznao s radovima na obnovi zgrade Policijske postaje Vinkovci, ovu postaju danas je posjetio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Kako je istaknuto, napokon se krenulo u nužnu obnovu poprilično derutne zgrade u Ulici bana Josipa Jelačića na broju 7, a u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova RH i Grada Vinkovaca.

“Riječ je o hvale vrijednom zajedničkom projektu kroz koji ćemo etapno obnoviti ovu zgradu i našim policajcima omogućiti uvjete za rad kakvi oni trebaju biti. U ovoj prvoj etapi sanirano je krovište te su uređeni kuhinja i sanitarni čvorovi. Uloženo je ukupno pola milijuna kuna, a Grad je osigurao pola iznosa. U sljedećem razdoblju namjera nam je i urediti i ostali dio prostora. Ovdje se dugo godina nije ulagalo i sada su velike potrebe, ali mislim da možemo u vrlo skorom vremenu postići rezultat koji smo zacrtali. Naši policajci vrijedno rade na sigurnosti naših građana i najmanje što zaslužuju to je da imaju uvjete za rad kakvi im pripadaju”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Kako bi se projekt nastavio, kazao je gradonačelnik Bosančić, u dogovoru s MUP-om i u idućim proračunima planirat će se određeni iznos za ovu svrhu, a nova etapa radova očekuje se već u sljedećoj godini.

U ime PP Vinkovci Gradu Vinkovcima i gradonačelniku Bosančiću, na suradnji u obnovi postaje i stvaranju adekvatnih uvjeta za rad policajaca, zahvalio je zapovjednik Marijan Sičanica.

“Ovom prilikom istaknuo bih kako je ovaj posjet dogovoren i u okviru proslave Dana policije, blagdana našega zaštitnika sv. Mihovila, koji smo jučer obilježili u Iloku, tako da je gradonačelnik porazgovarao i s našim djelatnicima i čestitao im Dan policije što nama puno znači. Nastojat ćemo da ova policijska postaja s ovim operativnmim sastavom i dalje maksimalno posvećuje pažnju stanju sigurnosti u gradu Vinkovcima kako bi ga doveli na što višu razinu, što je i do sada bilo”, istaknuo je Marijan Sičanica.