Objavljeno u Vijesti, 02.10.2019.

Tribine “Zajedno za bolje sutra” u mjesnim odborima Centar, Kolodvor i Slavija

Na tribinama pod nazivom “Zajedno za bolje sutra” gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sastao se danas s građanima mjesnih odbora “Centar”, “Kolodvor” i “Slavija”. Stanovnicima ovih mjesnih odbora prezentirao je sve važne projekte u gradu. Konstatirano je kako je odrađena velika većina stvari koje su tražene na prethodnim susretima dok su neke u postupku, a neke su planu u skladu s proračunskim mogućnostima. Uz gradonačelnika Bosančića tribinama su nazočili i pročelnici Upravnih odjela i Službi Grada Vinkovaca.

Kada je riječ o MO Centar istaknuto je kao je uređen park u samom središtu grada, kao i Glagoljaška ulica i prostor ispred bivše PIK-ove zgrade, a napravljeni su i novi nogostupi sa parkirališnim mjestima u Aninoj ulici. Također su izgrađena nova dječja igrališta u ulici A. Starčevića i V. Nazora. U planu je regulacija prometa u cijelom bloku Vladimira Nazora, kao i uređenje parkirališta i prilaza prema dječjem vrtiću.

“Krucijalni problemi Mjesnog odbora “Kolodvor”, a radi se o staroj ambulanti i željezničkoj menzi, su riješeni. Srušene su zgrade i u postupku je rješavanje imovinsko pravnih odnosa same parcele. Čim se riješe ti odnosi krenuti će se s izgradnjom parka za kućne ljubimce. Isto tako, na oduševljenje mnogih sugrađana, središnji park našeg mjesnog odbora koji se nalazi na Trgu kralja Tomislava dobio je trinaest novih klupa.”, rekao je Krunoslav Čačić, dodavši kako građane posebno raduje činjenica da je njihovih 90 posto prošlogodišnjih zahtjeva uspješno riješeno.

Izuzetno smo zadovoljni svime što je učinjeno u proteklih godinu dana, rekao je Darko Habuda, predsjednik MO Kolodvor: “Obnovljena su dječja igrališta u ulicama Ivana Mažuranića, Spltskoj i Andrije Herbranga. Na Trgu kralja Tomislava postavljena je rasvjeta, kao i nove klupe, a izgrađeno je i novo parkiralište u ulici Marije Jurić Zagorke.”, rekao je Habuda dodavši kako je u planu do kraja ove godine završiti nogostupe u šest ulica I. Mažuranića, Splitskoj, A. Starčevića, M. J. Zagorke i Lj. Gaja.