Objavljeno u Vijesti, 11.12.2018.

Terapijom do izvrsnih rezultata

Članovi konjičkog kluba Eohippus posjetili su danas vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića i ukazali na izvrsne rezultate rada s djecom kojima se grad može itekako ponositi. Svakodnevni trud i rad urodio je plodom i klub se zbilja ima čime pohvaliti, a bitno je spomenuti i kako sljedeće godine obilježavaju 10 godina postojanja. “Velike brojke su iza nas. Imamo 9 konja, 35 volontera, preko 30 jahača u redovnim programima, 23 korisnika u terapijama. Ja se nadam da su svi roditelji zadovoljni, a o tome dovoljno govori i činjenica da se korisnici svake godine vraćaju. Potpora Grada nam u ovome uvelike olakšava financiranje, a samim time olakšava roditeljima da mogu dovoditi djecu na terapije”, istaknula je voditeljica Konjičkog kluba Eohippus Marijana Ač Rapčan te dodala kako je trenutno u izgradnji pješčano jahalište koje će povećati broj radnih dana i olakšati programe koji se provode na otvorenom i ovise o vremenskim uvjetima.

Klub je trenutno u provedbi europskog projekta “Proširi vidike” u partnerstvu s klubovima iz Rijeke i Šibenika. Volonterski je to program u kojemu zainteresirani volontiraju na terapijama, a za to budu nagrađeni izletom. Za iduću godinu planiraju županijsko natjecanje za djecu i mlade koje je sada već i prošireno na županijsku razinu, planiraju povećati kola, a bit će održano i klupsko natjecanje na kojemu će sudjelovati djeca s invaliditetom.

Gradonačelnik Bosančić pokazao je zadovoljstvo rezultatima Kluba i istaknuo kako je važno da u gradu imamo čitavu jednu scenu koja pomaže svim onim obiteljima koja imaju ovakvu potrebu. “Pored svih udruga koje pomažu našim sugrađanima, možemo reći kako smo grad koji se ističe u odnosu na sve ostale, a drago mi je da pokazujemo volju i želju za pomoć sugrađanima koji su u potrebi. Mi ćemo ih i dalje poticati da provode sve značajnije programe kako bi naši mališani imali ljepše i ugodnije djetinjstvo, a njihovi roditelji na jednostavniji način došli do rezultata. Cilj je doći do bolje i kvalitetnije usluge”, rekao je Bosančić i pozvao sve roditelje i sve koji rade na ovim programima za savjetovanje i zajedničko dorađivanje programa kako bi bili što kvalitetniji i kako bi novac bio što bolje uložen.