Objavljeno u Vijesti, 31.08.2018.

Svečano uručenje Ugovora o radu pomoćnicima u nastavi

Gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić svečano je uručio Ugovore o radu pomoćnicima u nastavi angažiranima na projektu "Osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u Vinkovcima II."

U sljedećoj školskoj godini (2018./2019. ) 32 pomoćnika u nastavi pružati će potporu za 38 učenika s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u osnovnim školama na području Vinkovaca u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika pri kretanju, uzimanju hrane i pića, obavljanju higijenskih potreba u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvan učioničkim aktivnostima.
Grad Vinkovci svjestan je potreba djece s poteškoćama u razvoju u smislu povećanja njihove socijalne uključenosti i integracije unutar redovnog odgojno-obrazovnog sustava kroz jačanje znanja i kompetencija pomoćnika, poticanje vršnjačke podrške i suradničkog podučavanja, senzibilizacija javnosti o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama u razvoju.

Projekt se provodi u okviru Poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.“ UP.03.2.1.03 u okviru Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.798.630,40 kn. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u iznosu 5.334.739,97 kn i iz proračuna Grada Vinkovci u iznosu od 463.890,43 kn (8% ukupne vrijednosti projekta).
Razdoblje provedbe projekta je 48 mjeseci, odnosno od kolovoza 2017. do srpnja 2021. godine. Partneri u projektu su Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. i osnovne škole s područja grada Vinkovaca: O.Š. „Antun Gustav Matoš“, O.Š. Bartola Kašića, O.Š. Josipa Kozarca, O.Š. Ivana Gorana Kovačića, O.Š. Vladimira Nazora, O.Š. Ivana Mažuranića i O.Š. Nikole Tesle, Mirkovci.