Objavljeno u Vijesti, 09.04.2019.

Svečano otvoren “Zaba Cup 2019.”

Iako je već kompletirano prvo kolo, večeras je u prostorima Teniskog kluba “Vinkovci“ svečano otvoren međunarodni teniski turnir “Zaba Cup 2019.“, namijenjen dječacima i djevojčicama do 14 godina.

Bit će ovo jedan od jačih turnira posljednjih godina, složili su se predstavnici kluba na večerašnjem svečanom otvaranju 12. po redu teniskog turnira “Zaba Cup 2019.“ Na turnir se prijavilo 208 igrača i igračica iz dvadesetak zemalja Europe, a najviše ih je iz Hrvatske – njih 34.

“Ovaj turnir specifičan je iz dva razloga. Prvi je taj što je prije turnira organiziran kamp za francuske i hrvatske reprezentativce koji su tri dana igrali na vinkovačkim teniskim terenima, dok je drugi razlog izloženi pokal Davis Cup-a, popularna “Salatara“ kojeg su osvojili tenisači iz Hrvatske u finalu protiv Francuske. Nakon 118 godina Davis Cup se neće igrati više u formatu kao do sada i Hrvatska će ostati zabilježena kao posljednji osvajač “salatare“, zbog čega je još veća čast ugostiti ovaj važan pokal“, izjavio je Mario Brkić, predsjednik TK Vinkovci te dodao kako nakon dugo vremena Vinkovci imaju predstavnicu u drugom kolu, a to je Petra Olij.

Otvorenju je nazočio i gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić, koji je istaknuo kako je ovo jedna prava sportska priredba koja grad Vinkovce predstavlja u svijetu.

“Zahvalio bih se svima onima koji kroz naš Teniski klub doprinose da se ovakve manifestacije europskog razmjera odvijaju u Vinkovcima. Kada sudionici upoznaju Vinkovce i kada upoznaju našu povijest, sigurno da to ponesu gdje god idu i tako kontinuirano prenose sliku o Vinkovcima. Igrači uglavnom budu zadovoljni, budu oduševljeni gradom i uvjetima za igru i time se kroz teniski svijet diljem Europe pronosi jedan dobar glas o Vinkovcima“, rekao je Bosančić.

U subotu i nedjelju odigrani su susreti kvalifikacija, dok je jučer i danas kompletirano prvo kolo. Članica Teniskog kluba ”Vinkovci” Petra Olij uspješno je preskočila prvu prepreku i Anđeliju Marković iz Srbije pobijedila 7:6 (8), 6:3.U preostalim susretima prvog kola Fran Rakonić iz Hrvatske, treći nositelj turnira, pobijedio je Luku Videnović iz Slovenije sa 6:2, 6:1, Lucien Guenin Queyrard iz Francuske pobijedio je Luku Plosnića iz Hrvatske sa 6:2, 6:4, Stefan Vedovelli iz Italije pobijedio je Stjepana Bogdana iz Hrvatske sa 6:1, 6:1, Matei Gavrea iz Rumunjske pobijedio je Roka Babića iz Hrvatske sa 6:1, 6:0, Petra Voros iz Mađarske pobijedila je Laru Dominić iz Hrvatske sa 6:1, 6:3, Luka Ilić iz Srbije pobijedio je Marka Lukića iz Hrvatske sa 6:1, 6:2.Ljepoticu prvog kola odigrale su Ria Derniković iz Hrvatske i Julia Peer iz Italije. U neizvjesnom susretu pobijedila je Ria sa 2:6, 6:2, 7:6 (2).

Susreti drugog kola pojedinačnog dijela turnira igraju se sutra s početkom u 9.30.