Objavljeno u Vijesti, 11.05.2018.

Sufinanciranje udžbenika za sve osnovnoškolce iz Vinkovaca

Pravo na korištenje sredstava ostvaruju svi učenici koji u tekućoj školskoj godini 2017./2018., pohađaju nastavu od prvog do sedmog razreda osnovnih škola i zajedno s roditeljem/skrbnikom imaju prebivalište u Vinkovcima.

Važno je istaknuti da učenici prvih razreda imaju pravo na 1000 kuna, dok se onima od drugog do osmog razreda sufinanciraju udžbenici, ali i radne bilježnice i ostali školski pribor potreban za nastavu, u iznosu od 500 kuna.

Još zanimljivija je odluka da roditelji knjige mogu kupiti, preko za to određenih vaučera, samo u lokalnim knjižarama. Na taj način želi se pomoći lokalnim malim knjižarama u našem gradu, koje sve više gube bitku s on-line servisima za prodaju knjiga.

"U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji, primarni cilj je građanima olakšati život na sve moguće načine, kao i u svim mjerama poticati i lokalne poduzetnike. I meni osobno, kao i svim djelatnicima Gradske uprave to je misao vodilja i činimo sve kako bi u tim nastojanjima bili što uspješniji. Nadam se kako će ova mjera pomoći roditeljima, koji će više novaca moći usmjeriti na nešto drugo što je njihovom djetetu potrebno za školu", naglasio je gradonačelnik Bosančić.

Kako izmjena udžbenika ide tek od iduće školske godine, a što bi značilo ponovnu nabavu novih udžbenika, odlučilo se na ovaj oblik pomoći roditeljima ističe pročelnica Andreja Vinković.

http://www.vinkovci.hr/f14457/n18443/pojasnjenje-postupka-za-sufinanciranje-kupnje-skolskih-udzbenika-i-ostale-opreme-za-ucenike