Objavljeno u Vijesti, 22.03.2020.

Stožer civilne zaštite grada Vinkovaca održao je sastanak o daljnjim koracima u sprječavanju širenja pandemije korona virusa

Od danas su uvedene nove mjere rada svih trgovina do 17 sati. Ograničeno kretanje stanovnika nadzirat će policija, a po potrebi i članovi SCZ grada Vinkovaca koji će imati istaknute iskaznice stožera.

 

Odlukom nacionalnog stožera od jutros je ukinut sav javni promet u Republici Hrvatskoj, no neki gradovi su uveli izvanredne linije javnog prometa. Stožer civilne zaštite na današnjem sastanku odlučio je da će Polet d.o.o. osigurati  izvanrednu autobusnu liniju samo za one građane koji radi posla ili hitnosti moraju koristiti gradski prijevoz.

 

Jutrošnji potres u Zagrebu i okolici podsjetio nas je da prirodne nepogode ne možemo utjecati, ali svojim odgovornim i savjesnim ponašanjem možemo učiniti puno. CZS grada Vinkovaca moli građane da obvezno poštuju sve mjere i upozorenja vezana uz sprečavanje širenja epidemije korona virusa, svima onima koji pristižu u grad preporučeno je da se povuku u samoizolaciju na 14 dana.

„Svi smo u mislima i molitvama uz građane Zagreba. Stojimo na raspolaganju našim Vinkovčanima koji se upravo vraćaju iz Zagreba. Apeliram na sve građane da poštuju mjere i upozorenja vezana uz sprečavanje epidemije korona virusa. Zastanimo, duboko udahnimo i smirimo se. Ostanimo mirne glave, staloženi i pribrani.“ – izjavio je zapovjednik SCZ grada Vinkovaca, gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

Građanima koji nemaju prostornih mogućnosti za samoizolaciju Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca u suradnji s županijskim stožerom bit će osiguran adekvatan smještaj. Sve informacije građani mogu dobiti na kontakt brojevima 032/337-200 i 091/ 564 - 0700 i putem e-maila civilna.zastitavk@vinkovci.hr

Sačuvajmo naš grad!

 

#ostanidoma #zajednojednizadruge #nedamoVinkovceKoroni #ostanimomirni #svismouzZagreb