Objavljeno u Vijesti, 07.01.2020.

Skupljanje i odvoz božićnih drvaca

Po liturgijskomu kalendaru, Božićno vrijeme traje do blagdana Isusova krštenja, no većina kućanstava svoja božićna drvca i ostale ukrase uklonilo je nakon jučerašnjeg blagdana Sveta tri kralja, stoga je vrlo važno napomenuti da ih ne treba odlagati na neprimjerenim mjestima.

Neki građani su iz svojih domova već izbacili božićno drvce, dok će nekima u kući ostat sve do početka veljače, do blagdana Svijećnice. Bilo kako bilo, nakon što božićno vrijeme završi, a bor se raskiti on će vrlo vjerojatno završiti na ulici. Iz Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada podsjećaju građane kako je počelo sakupljanje rezanih božićnih drvaca na području Vinkovaca koje će trajati do 07. veljače, te savjetuju gdje ih možete odložiti nakon što su poslužila svojoj svrsi.

Božićna drvca možete odložiti: – na zelenu površinu u blizini spremnika / kante za komunalni otpad u dane redovnog odvoza istoga – ili uz spremnike na zelenim otocima

“Apeliramo na građane da u što je moguće većem broju deponiraju svoja otpadna drvca na javnu zelenu površinu, na vidljivo mjesto, ako je moguće u blizini spremnika za komunalni otpad i to najkasnije do 07. veljače 2020. godine, kako bismo svoje zelene površine i dalje ostavljali urednima i bez otpadnog smeća”, ovom prilikom ističe Ivana Bertić, samostalni upravni referent za održavanje i nadzor u Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada.