Objavljeno u Vijesti, 20.03.2020.

Inicijativa za pomoć OŽB Vinkovci

INCIJATIVA ZA POMOĆ OŽB VINKOVCI

Danas je u Velikoj gradskoj vijećnici na inicijativu Gradonačelnika Ivana Bosančića održan sastanak gradonačelnika i načelnika s područja Vukovarsko-srijemske županije. Tema sastanka bila je inicijativa za pomoć Opće županijske bolnice Vinkovci u nabavi neophodne opreme u borbi protiv koronavirusa.

„Inicijativom želimo pomoći našoj bolnici s obzirom da svi moramo biti odgovorni u ovakvim situacijama. Zahvaljujem svim kolegama, gradonačelnicima i načelnicima općina koji gravitiraju vinkovačkoj bolnici koji su iskazali želju i potrebu pomoći. Ravnatelju smo ponudili pomoć, a on je rekao u kojem smjeru će to ići i mi ćemo dati svoj obol u ovom početku“ - istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić

Naime, OŽB Vinkovci trenutno raspolaže s četiri respiratora, dok preostala dva dala na posudbu KBC-u Osijek. Inicijativom Grada Vinkovaca i okolnih općina i gradova nabavit će se još dva kako bi naša Opća županijska bolnica raspolagala respiratorima koji će biti namijenjeni šest vitalno ugroženim pacijentima u isto vrijeme. Nabavom ove opreme direktno će se doprinijeti kvaliteti rada bolnice pogotovo u ovoj pandemiji u kojoj se nalazi cijeli svijet.