Objavljeno u Vijesti, 11.09.2018.

Sajam sporta 2018.

Povodom obilježavanja utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora i pokretanja programa „Hrvatski olimpijski dan“ te obilježavanje Europskog tjedna sporta, Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca u suradnji sa Županijskim savezom sportova Vukovarsko-srijemske i uz potporu Grada Vinkovaca, marketinšku potporu Novosti, organizirala je sportsko – rekreativni program Sajam sporta.

Sajam je započeo u 13 sati u Osnovnoj školi Bartola Kašića, a okupio je veliki broj učenika i sportaša koji su se predstavili video prezentacijama i sportovima kojima se bave. Uvodnu riječ imala je ravnateljica Adrijana Cvrković – Lasić koja je istaknula: ”Svi mi ovdje slavimo sport jer znamo da je sport jedan jako važan dio života i sport uvijek pomaže kako bi bili bolji, odlučniji, samopouzdaniji i kako bi se lakše nosili sa životnim problemima. Nadam se da će među vama biti puno budućih sportaša jer su se naše udruge i klubove lijepo predstavili. Uživajte u današnjem danu, životu, sportu i druženju”.

Koliko je sport važan u životu podsjetio je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je rekao kako je sport nešto što nas čini boljima. ”Pozdravljam sve one koji su sudjelovali u tome da se održi ovaj lijepi festival sporta. Sport je nešto što nas čini boljima, čini nas zdravijima, daje nam više volje i uči nas da je bitno u životu boriti se i izboriti za sve ono što želimo i da nam život postane onakav kakav želimo. Želim svima da se druže, bave sportom i znam da uvijek kažu da nije važno pobijediti nego je važno sudjelovati, ali vjerujte nekada je važno i pobijediti”, istaknuo je gradonačelnik.

Izložbeni prostor s video zidom bio je postavljen u holu škole gdje su se osnovnoškolci mogli informirati o radu udruga i klubova. Prezentacije na video zidu trajale su 3 minute, a predstavili su se ZŠUGV, Hrvatski nogometni klub ”Cibalia” i Vinkovački plivački klub. U programu prezentacija sudjelovalo je 15 različitih sportskih klubova i udruga, a to su bili: Cheerleading klub ”Ma@Ko”, Stolnoteniski klub „Cibalia“, TaeKwon-do klub „Sajnami“, Atletski klub osoba s invaliditetom „Vinkovci“, Gimnastički klub „Hrvatski sokol“, Teniski klub „Cibalia“, Judo klub „Vinkovci“, Rukometni klub „Spačva-Vinkovci“, Hrvatski nogometni klub „Cibalia“, Biciklistički klub „Sokol“, Plesni odjel suvremenog plesa – Glazbena škola Josipa Runjanina, Vinkovački plivački klub, Ženski odbojkaški klub „Vinkovci“, Košarkaški klub „Vinkovci“ i Karate klub ”Vinkovci”, a sudjelovao je još i Atletski klub osoba s invaliditetom ”Vinkovci”.