Objavljeno u Vijesti, 09.04.2018.

Rekonstrukcija Glagoljaške ulice

Zbog izvođenja radova rekonstrukcije u Glagoljaškoj ulici bit će uspostavljena privremena regulacija prometa. Radovi su podijeljeni na tri etape, a predviđeni rok trajanja izvođenja svih radova je od 9. travnja do 15. lipnja.

Radovi uključuju rekonstrukciju vodovodne mreže, pješačkih staza i parkirališta Glagoljaške ulice. Bit će izvršeni u ukupnoj duljini od 520 metara i podijeljeni na tri etape. Prva etapa proteže se od ulice Jurja Dalmatinca do ulice Matije Antuna Reljkovića u duljini od 220 metara. Predviđeni rok trajanja radova je od 9. travnja do 4. svibnja. Druga etapa uključuje ulicu Matije Antuna Reljkovića do ulice Ivana Gundulića u duljini od 140 metara. Predviđeni rok trajanja radova je od 7. do 18. svibnja. Treća etapa proteže se od ulice Ivana Gundulića do Duge ulice u duljini od 160 metara. Predviđeni rok trajanja radova je od 21. svibnja do 15. lipnja. Gradonačelnik Bosančić istaknuo je da nije lako raditi u centru grada i da će sigurno biti puno problema u prometnom smislu. ''U sljedeća dva mjeseca uredit ćemo ovu ulicu da bude na ponos Vinkovčanima. Ovim putem iskoristio bih priliku i ispričao se svim sudionicima u prometu jer nije lako izvoditi radove u samom centru grada. Bit će puno poteškoća u prometa, ali gledat ćemo da kroz tri etape zauzmemo što manje ulice. Bit će to jedna lijepa ulica, onakva kakvu Glagoljaška ulica i zaslužuje kao jedna od glavnih ulica grada'', rekao je gradonačelnik. Vrijednost radova je milijun i tristo tisuća kuna, s time da i Vodovod radi rekonstrukciju svojih vodova na koje će otići oko petsto tisuća kuna, dok ostatak financira Grad.

Predviđeni rokovi trajanja svih radova ovise o vremenskim uvjetima. Zato se sve sudionike u prometu moli za strpljenje i da u zoni radova pojačaju oprez te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.