Objavljeno u Vijesti, 13.08.2019.

Radovi sanacije u Aninoj i Ciglarskoj ulici

U cilju poboljšanja kvalitete života svih građana u Vinkovcima grad ulaže vlastita proračunska sredstva u obnovu i modernizaciju komunalne infrastrukture na području grada. Trenutne radove na izgradnji i modernizaciji mreže javne rasvjete, kao i radove na sanaciji i održavanju prometne infrastrukture na nekoliko lokacija u gradu u pratnji pročelnika UO za komunalno gospodarstvo i uređenje grada Dalibora Šandrka obišao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Trenutno se u gradu provodi projekt izgradnje javne rasvjete na području grada Vinkovaca koji izvode vinkovačke tvrtke Bošković d.o.o. i Polion d.o.o. Vrijednost izgradnje javne rasvjete iznosi 1,8 milijuna kuna, a nakon završetka izgradnje javne rasvjete 9 ulica u gradu biti će osvjetljene modernom i ekološki prihvatljivom javnom rasvjetom. Jučer je gradonačelnik Ivan Bosančić obišao trenutne radove u ulici Marije Jurić Zagorke gdje radovi teku prema planu. Ostale ulice koje će dobiti novu rasvjetu su: I. Kozarca, F. K. Frankopana, Istarska, M. Gupca, S. Vraza, Zagrebačka, Splitska te pješački prolaz od L. Ružičke do A. Akšamovića. Radovi su već u odmakloj fazi, te stanovnici nekih od ovih ulica već koriste dobrobiti moderne javne rasvjete.

Osim izgradnje javne rasvjete, provodi se i modernizacija mreže javne rasvjete na području grada Vinkovaca. Vrijednost projekta modernizacije mreže javne rasvjete iznosi 1,8 milijuna kuna, a radovi na modernizaciji mreže javne rasvjete trenutno su obavljaju u Kačićevoj ulici. “Ovim projektom biti će zamijenjena javna rasvjeta energetski učinkovitijom LED rasvjetom, i to sa 1307 svjetiljki u 191 ulici u gradu. Prethodnim projektom modernizacije mreže javne rasvjete u 2018. godini zamijenjeno je gotovo 1300 svjetiljki u 135 ulica u gradu.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, istaknuvši kako će dosadašnjom zamjenom svih lampi grad uštedjeti gotovo 800 tisuća kuna na godišnjoj razini.

Osim projekata vezanih uz javnu rasvjetu, grad radi i na sanaciji i održavanju prometne infrastrukture, te je gradonačelnik obišao Aninu i Ciglarsku ulicu u kojima se trenutno saniraju pješačke staze, parkirališta, te cesta. Vrijednost radova u Aninoj ulici je oko 200 tisuća kuna. “Nakon što smo izgradili novu javnu rasvjetu u Aninonoj ulici sada radimo na uređenju pješačkih staza i parkirališnih mjesta kako bi ova ulica konačno dobila moderan i osvježen izgled. Ovo je jedna od ulica koja nosi i dosta prometa pogotovo kada su tržni dani te je bitno da imamo sigurnu komunikaciju u prometu.”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Kada je riječ o Ciglarskoj ulici radi se na modernizaciji javne rasvjete, gradi se nova cesta i odvodnja, a vrijednost radova je oko 300 tisuća kuna. “Ulica je izgledala loše, a oborinske vode i sve ostalo stvaralo je velike probleme našim građanima. U Ciglarskoj ulici potrebno je urediti još i pješačku stazu, a s njenim uređenjem krenuti će se nakon radova na aglomeraciji.”, zaključio je gradonačelnik Bosančić.