Objavljeno u Vijesti, 11.06.2024.

Radovi na izgradnji područnog dječjeg vrtića „Mali princ“ u gradu Vinkovcima teku prema planu

Lijepe vijesti dolaze s gradilišta u Kranjčevićevoj ulici, uz OŠ Ivana Mažuranića već su vidljivi temelji i sama konstrukcija budućeg novoga područnog dječjeg vrtića „Mali princ“. Radovi na izgradnji vrtića teku prema planu te bi dječji smijeh i žamor s ovog mjesta trebao odjekivati od ožujka sljedeće godine, za kada su izvođači radova najavili završetak izgradnje objekta.

Izvođač radova, tvrtka Zuki d.o.o., intenzivno radi na izgradnji kako bi do ugovorenog roka ispunili sve uvjete za izdavanje Uporabne dozvole uz tvrtku CPM ING d.o.o. koja stručno nadzire poslove gradnje. Prema riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Suzane Zidar, potreba za ovakvom infrastrukturom u gradu Vinkovcima je neophodna, dokaz je sam postupak upisa za novu pedagošku godinu 2023./2024. kada su u gradskim vrtićima zaprimili 244 nova zahtjeva za upis djece. Usporedbe radi, u prošloj godini je zaprimljeno 175 zahtjeva, odnosno 69 zahtjeva manje.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković naglašava kako se radi o „slatkim mukama“. „Povećanje broja djece u vrtićima zasigurno je prekrasna vijest, a na nama je da to pratimo izgradnjom infrastrukture i podizanjem kvalitete usluga. Predivan je prizor vidjeti tijek gradnje objekta koji će se prostirati na 1.800 kvadrata i u kojemu će svoje mjesto pronaći 176 djece, 140 vrtićke i 36 jasličke dobi u 10 odgojnih skupina. Uz dogradnju još dvaju postojećih vrtićkih objekata, Vinkovci će dobiti 270 dodatnih vrtićkih mjesta“, poručuje Vinković.

Podsjećamo, izgradnja područnog dječjeg vrtiće „Mali princ“ provodi se u sklopu projekta „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića "Mali princ“ s kuhinjom u gradu Vinkovci „ (NPOO.C3.1.R1-I1.01.0095) , temeljem sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Mehanizma za oporavak i otpornost (NPOO). Radovi na izgradnji su počeli krajem ožujka 2024. godine.


Pristupačnost
Kontrast
Sivi tonovi
Povećajte font
Smanji font