Objavljeno u Vijesti, 18.04.2019.

Pripadnici Gombr-e u akciji „Vojne solidarnosti“ u Vinkovcima, Nuštru i Nijemcima

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske tijekom travnja 2019. godine provode akciju „Vojne solidarnosti“ čiji je cilj pomoć lokalnoj zajednici, izvješćuje Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Naime, u tijeku su radovi na tri lokacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji i to u Dječjem vrtiću „Stribor“ u Vinkovcima gdje pripadnici Hrvatske vojske izvode radove na bojanju ograde oko vrtića u dužini od 400 metara.

Također, pripadnici Gombr-e bojaju ogradu oko Doma za odrasle osobe s posebnim potrebama u Nuštru u dužini od oko 1000 metara te izvode radove u općini Nijemci.

Sve navedene lokacije danas je posjetio zapovjednik Gombr-e, brigadir Mijo Validžić. Na radovima je angažirano oko 60 pripadnika Gombr-e.

Ravnateljica Doma za odrasle osobe s posebnim potrebama u Nuštru Zdenka Raguž zahvalila je pripadnicima Hrvatske vojske na ovoj humanitarnoj akciji.

“Ovo je prvi put da imamo suradnju s Hrvatskom vojskom, ta pomoć je neprocjenjiva, samo ću istaknuti da ovi radovi koje će obaviti pripadnici Hrvatske vojske vrijede preko 100 tisuća kuna, od srca hvala Hrvatskoj vojsci“, rekla je Raguž.

Zahvalnost Hrvatskoj vojsci na njihovom angažmanu, izrazila je i ravnateljica dječjeg vrića „Stribor“ Suzana Zidar kao i načelnik općine Nijemci Vjekoslav Belajević.

Tijekom 2019. godine pripadnici Gombr-e pružit će potporu i gradu Đakovu, općini Satnici Đakovačkoj, gradu Bjelovaru, Našicama i Varaždinu.