Objavljeno u Vijesti, 15.05.2018.

Prijem glumaca Festivala

U Maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Bosančić organizirao je prijem glumaca 25. Festivala glumca. Bosančić je iskoristio priliku da zahvali svim sudionicima koji su omogućili realizaciju Festivala, naglasivši kako isti u svom fokusu prije svega stavlja glumca.

"Festival glumca već 25 godina uljepšava ove svibanjske dane u Gradu i Županiji. Vjerujem da je to poseban doživljaj za građane koji imaju priliku vidjeti sve ove vrsne glumce na našim daskama. Želim se zahvaliti svima i vjerujem da ćemo u budućnosti imati samo još bolje i jače festivale", rekao je Bosančić.

Prijemu je nazočila domaćica Festivala i nacionalna dramska prvakinja Branka Cvitković, nadodavši da je glumac nositelj kazališne umjetnosti bez kojeg ista ne bi opstala. "Zaista mi je čast što sam kao domaćica pozvana na jubilarni 25. Festival glumca. Nadam se da sam dostojan sljedbenik u nizu tih velikana, mojih prethodnika", o ulozi domaćice rekla je Cvitković.

Žiri predstave gleda s više aspekata, ponajprije glumačka ostvarenja, a zatim i kakva je predstava u cijelosti. "Svaki dan odgledamo po dvije tri predstave, ali ta energija i emocije su neprocjenjivi – zaista uživam", svoje je dojmove o ovom izdanju Festivala podijelila dramska prvakinja, ujedno i članica žirija, Hana Hegedušić.