Objavljeno u Vijesti, 10.05.2019.

Predstavljeni najznačajniji EU projekti

Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, u suradnji s Gradom Vinkovcima, Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije i Vukovarsko-srijemskom županijom organizirala je drugi po redu “Sajam EU projekata na Orionu“ koji je održan danas u pješačkoj zoni.

Sajam je organiziran u sklopu “Dana otvorenih vrata EU projekata” koji se održava od 9. do 19. svibnja, a cilj Sajma je istaknuti važnost EU fondova za razvoj grada Vinkovaca – Najstarijeg grada u Europi te predstaviti najznačajnije EU projekte Grada, Agencija, Županije i svih Nositelja i partnera u projektima koji djeluju na području grada i županije. Sajam je svečano otvorila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac:

“Drago mi je da danas, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna, svi sudionici ovoga Sajma imaju priliku predstaviti svoje projekte. Prigoda je ovo da se svi građani informiraju o onome što Europska Unija donosi. Želim pozvati sve da 26. izađu na europske izbore, da svojim glasom doprinesu da 12 najboljih zastupnika bude glas Hrvatske u Europi i da se zajednički bore za naše interese, a to je sigurno da Europskim fondovima mijenjamo Hrvatsku i Vinkovce“.

Ovakvim oblikom promocije javnost će dobiti bolji uvid u način na koji projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama. Također, sve uključene institucije, ustanove i druge pravne osobe će u neposrednoj komunikaciji s građanima dobiti jedinstvenu priliku povećati svoju vidljivost u javnosti, dodatno se približiti potencijalnim korisnicima te na zanimljiv i interaktivan način promovirati svoje djelatnosti i usluge.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je napomenuo kako je ovo lijepa prilika da se naši građani informiraju o značaju EU projekata.

“Važno je istaknuti sve one koji pripremaju EU projekte koji pridonose boljitku našega grada, a nadam se kako će Vinkovci dogodine imati cijeli korzo prekriven EU projektima. Neka sajam bude poticaj svima koji razmišljaju da uđu u projekte i na taj način pridonose razvoju Vinkovaca“, rekao je gradonačelnik.