Objavljeno u Vijesti, 18.06.2019.

Potpora Streljačkom društvu Vinkovci

Streljačko društvo Vinkovci danas je u svojoj streljani ugostilo gradonačelnika Ivana Bosančića, a tom prigodom članovi kluba prezentirali su svoj rad i dosadašnje uspjehe.

Gradonačelnik se tako upoznao s radom Streljačkog društva, s oružjem kojim raspolažu te najuspješnijim sportašima, kako u klubu, tako i u gradu Vinkovcima. Uspjesi se nižu, a ova godina je krenula s osvajanjem Kupa Hrvatske u seniorskoj konkurenciji Martina Jozića, a dva tjedna poslije, junior Matko Čolaković postao je prvak Hrvatske u juniorskog kategoriji za serijsku zračnu pušku.

“Došli smo dati potporu Streljačkom klubu koje posljednjih mjeseci niže uspjehe. Imamo juniorskog prvaka i prvaka Kupa Hrvatske, mlade dečke koji pronose ime našega grada kroz streljački sport i zato nam je bila želja da im damo potporu, da pokušamo malo unaprijediti njihove uvjete, unatoč kojima oni ostvaruju izuzetne rezultate. Našim malim doprinosom sigurno možemo još više učiniti. Drago mi je da populariziraju sport općenito, a onda i streljaštvo jer gledajući ove mlade momke sigurno će i drugi krenuti putem sporta, a to je najvažnije“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Damir Rapčan, Predsjednik streljačkog društva Vinkovci, izrazito je ponosan na uspjehe kluba i njegovih vrijednih članova i trenera Zvonimira Jozića, a unatoč izvrsnim rezultatima, ne krije ni svoje želje da se uvjeti kluba ipak dovedu na jednu višu razinu.

“Nadamo se da će nam Grad, kao i do sada, pomagati u našoj promociji Vinkovaca na najbolji mogući način. Znamo da su krizna vremena i da nema sredstava, ali se nadamo da će potpore ići malo gore, jer smo mi čisti dokaz da se s malo sredstava može postići puno toga“, rekao je Rapčan.