Objavljeno u Vijesti, 05.12.2019.

Postavljena oprema za besplatni internet na nekoliko lokacija u gradu

U okviru programa WiFi4EU s ciljem promocije uvođenja besplatnog Wi-Fi-ja za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji diljem Europe, završeno je instaliranje pristupnih točaka i postavljena je oprema za javni bežični internet i na području grada Vinkovaca. Pristupne točke instalirane su na lokacijama:

  1. Gradsko poglavarstvo – (stari autobusni kolodvor)

  2. Zgrada Hrvatskih Šuma – (pješačka zona)

  3. Središnji park Vinkovci i Gimnazija

  4. Trg Vinkovačkih Jeseni i parkiralište hotela Slavonija

  5. ŠRC Lenije (Bazen, vanjski dio prema nogomenom igralištu, Lenije – nogometno igralište, skate park, vježbalište street workout, okolica vrtić Lenije )

  6. Željeznički kolodvor (vanjski i unutarnji dio)

  7. Autobusni kolodvor

Provedbom ovog projekta osiguran je visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane Vinkovaca i posjetitelje preko pristupnih točaka na gore navedenim lokacijama.

“Ponosan sam što smo mi kao Grad uspjeli aplicirati na ovaj natječaj jer je konkurencija bila zaista velika, ali kombinacijom znanja i iskustva izborili smo se među 10.000 kandidata te smo ostvarili sufinanciranje i ovog projekta. Ovim projektom smo povećali i standard života u Vinkovcima jer smo svjesni činjenice da je današnji način života usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju“, ističe vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dakle, Wi-Fi signal dostupan će biti u pješačkoj zoni, središnjem gradskom parku, kod starog autobusnog kolodvora, na Trgu Vinkovačkih jeseni i parkiralištu hotela Slavonija, te kod Termi i na šetnici uz Bosut. Signal će dostupan biti i na Autobusnom kolodvoru na peronima, kao i na sportskim terenima uz bazene Lenije, na željezničkom kolodvoru i u Gimnaziji.