Objavljeno u Vijesti, 17.10.2019.

Poljska kuhinja za još bolju osposobljenost

Za potrebe opremanja službe za djelovanje u katastrofama, Njemački Crveni križ Okruga Emmendingen donira Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci poljsku kuhinju. Kuhinja je jučer stigla u Vinkovce, a tijekom svoga boravka, izaslanstvo Njemačkog Crvenog križa educirat će naše profesionalce i volontere za rad s poljskom kuhinjom.

Izaslanstvo Grada Vinkovaca na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem početkom srpnja posjetilo je njemački grad Sasbach gdje su sudjelovali u primopredaju poljske kuhinje koja je donirana Crvenom križu Vinkovci. Zahvaljujući kuhinji i naši će volonteri kroz edukacije biti osposobljeni za još bolje djelovanje u katastrofama.

Prema tadašnjem dogovoru, izaslanstvo Njemačkog Crvenog križa Okruga Emmendingen danas su dovezli poljsku kuhinju u Vinkovce i tijekom boravka educirat će profesionalce i volontere Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci za rad s kuhinjom.

Donacija poljske kuhinje će još više unaprijediti opremljenost i stupanj educiranosti profesionalaca i volontera službe za djelovanje u katastrofama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, koje je temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije te u kriznim situacijama dokazan čvrst oslonac nacionalnog društva Hrvatskog Crvenog križa. Stoga u Crvenom križu vjeruju kako će ovim projektom biti još više učvršćena dugogodišnja međunarodne suradnje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s prijateljskim gradovima u njemačkom Okrugu Emmendingen.

Danas su se tako gosti i domaćini okupili u velikoj učionici Crvenog križa Vinkovci gdje je predstavljen koncept poljske kuhinje. Volonteri su se dogovorili i oko recepata, izbora jela i namirnica, a zatim je poljska kuhinja stavljena u pogon. Sutra će u 9 sati započeti praktični rad u kojemu će volonteri pripremati neko naše tradicionalno jelo, dok će paralelno interventni tim GDCK Vinkovci biti na vježbi civilne zaštite. Isti raspored očekuje sudionike i u subotu, a posjet završava u nedjelju sklapanjem poljske kuhinje i završnim razgovorima.