Objavljeno u Vijesti, 18.07.2018.

Počela izgradnja LED rasvjete u Ulici hrvatskih kraljeva

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i pročelnik Upravnog odjela za komunalnu infrastrukturu i uređenje grada Dalibor Šandrk, danas su posjetili Ulicu Hrvatskih kraljeva u kojoj su počeli radovi na uređenju javne rasvjete.

“U ovoj ulici bit će postavljen 51 rasvjetni stup s LED rasvjetom koja je energetski učinkovitija od dosadašnje, ali i modernija i ljepša, a pridonijet će i boljoj preglednosti te tako unaprijediti i sigurnost prometa što nam je najvažnije. Ukupna vrijednost investicije je oko 900 tisuća kuna, a financira se iz sredstava komunalnog doprinosa koji je i namijenjen za utrošak na ovakvim projektima. Ovo je nastavak naših aktivnosti koje idu u smjeru energetske uštede, ali isto tako i komunalnog uljepšavanja i jednog modernijeg i boljeg opremanja samoga grada”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Sljedeća ulica u kojoj će ići izgradnja LED rasvjete je Ulica Stjepana Radića, a želja je, kazao je gradonačelnik Bosančić, da se kroz određeno vrijeme dođe do toga da većina rasvjete u Vinkovcima bude LED rasvjeta. Uz izgradnju nove rasvjete, značajan korak u tom pravcu bit će i realizacija projekta „Modernizacija mreže javne rasvjete na području grada Vinkovaca“ za koji je u tijeku natječaj za izvođača radova. Ukupna vrijednost projekta 1.500.268 kuna, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ovaj projekt sufinancira s 382.000 kuna. Projektom je obuhvaćeno postavljanje 1269 ekološki prihvatljivih svjetiljki za cestovnu rasvjetu u 135 vinkovačkih ulica.